Ususret osmoj sezoni Vampirskih dnevnika

 

21102016_vampirski_dnevnici_s8_post_1

Danas počinje osma i ujedno posljednja sezona Vampirskih dnevnika. Znam da mnogi misle kako su vampiri isfurani, kako je serija tinejdžerska, naivna i bez prave dubine, no ja se ne mogu s tim složiti. Istina, dio serije je temeljen na ljubavnim jadima, kompliciranim odnosima i situacijama kojima je tržište već zasićeno. Ipak, serija je donijela mnogo toga novog, maštovitog, vrlo dobro osmišljenog i duhovitog. Iznimno dobro osmišljeni su upravo likovi, neočekivani obrati u radnji i izvrsni negativci koji me nikada nisu iznevjerili. Tu je i odličan spin off „The Originals“ prvi uspješan u produkciji CW-a. No, vratimo se na Vampirske dnevnike. Osma sezona počinje i obećava nam najboljeg i najpodmuklijeg negativca do sada. Nezamislivo zlo u ženskom obliku. The evilest of them all!

Na kraju sedme sezone ostavili smo Damona i Enza u ubilačkom pohodu nakon što ih je zaposjelo neimenovano zlo iz trezora koji je godinama bio zapečaćen vještičjom magijom. Bonnie, kao posljednja vještica iz loze Benneta, bila je prisiljena skinuti zaštitnu magiju i osloboditi zlo. Damon, kao i uvijek kada odluči učiniti nešto nesebično, prvi stradava i biva opsjednut onime što je dugo ležalo iza zatvorenih vrata. Naime, učini mu se kako čuje Elenin glas koji ga doziva i moli pomoć te ne može odoljeti da ne uđe. Nakon nekog vremena Enzo ga dolazi potražiti i pada pod isto prokletstvo. Što se ostalih tiče, Caroline i Alaric odlučuju kako ipak nisu jedno za drugo i ona se vraća Stefanu iako i dalje s Alaricom dijeli skrbništvo nad blizankama. Matt se suočava s potisnutim sjećanjem iz prošlosti, a Bonnie proživljava cijeli niz teških situacija; od sputavanja magije krvlju heretika, do veze s Enzom, boravka u instituciju za mentalno oboljele i prijenosa drevne moći lovice na vampire koja dolazi sa željom da pobije sve svoje prijatelje i ljubavnika. Naposljetku sasvim gubi magiju u najgorem mogućem trenutku.

Traileri za osmu sezonu prikazuju Bonnie i Stefana u očajničkoj potrazi za Enzom i Damonom koji za sobom ostavljaju krvav trag umorstava i nestanaka. Bonnie i dalje nema magične moći što značajno otežava potragu. U jednom trenutku poželi odustati jer svaki puta kada se lažno ponada kako su napokon pronašli odbjegli dvojac biva sve frustriranija. Stefan ju preklinje da ne odustane jer je ona jedina koja ih želi naći jednako žarko kao on. Caroline također sudjeluje u potrazi. U međuvremenu, Damon i Enzo gomilaju tijela i u jednom se trenutku čini kao da su potpuno ostali bez svoje ljudskosti. Ipak, izgleda da tijela zapravo skupljaju za ono što su oslobodili iz trezora.

Postoje određene naznake kako bi se lik Elene i glumica Nina Dobrev mogli vratiti u seriju. Iako nisam velika ljubiteljica Elene Gilbert i godila mi je prošla sezona bez nje razumijem da bi njen povratak u završnoj sezoni ili barem u nekoliko epizoda bio logičan. Potvrđen je povratak Tylera Lockwooda kojeg glumi Michael Trevino. Trevino je dosad bio u svakoj sezoni no uloga mu je značajno smanjena nakon šeste sezone i od tada se pojavio u tek nekoliko epizoda što bi se sada trebalo promijeniti.

Unatoč tome što se radujem raspletu svih nedorečenih situacija i završnim poglavljima svih likova koje sam zavoljela u proteklih sedam sezona pomalo sam tužna što serija završava. Istodobno sam uzbuđena naznakama onoga što nam njeni tvorci spremaju za veliku završnicu. Uzevši sve u obzir čini mi se kako je pred nama uzbudljiva sezona koja će biti šećer na kraju svega već viđenoga.

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics