USS Discovery je dobio svoga kapetana i kadetkinju

 

07032017_Star_Trek_Discovery_post_1

USS Discovery, titularni (mada ne i jedini) brod Zvjezdane flote u nadolazećoj seriji Star Trek: Discovery, od danas ima svog kapetana. Kako prenosi Deadline, CBS je upravo potvrdio da će poznati britanski glumac Jason Isaacs (Harry Potter, Awake, OA) igrati ulogu kapetana Lorce. Isaacs će se tako pridružiti impresivnoj galeriji glumaca uključujući Williama Shatnera, Patricka Stewarta, Averyja Brooksa, Kate Mulgrew i Scotta Bakulu. No za razliku od svojih kolega, kapetanska stolica ne jamči glavnu ulogu. Podsjetimo se, najvažniji lik biti će Liutenant Commander Rainsford koju igra Sonequa Martin Green (Walking Dead). Osim kapetana, objavljeno je još jedno novo ime. Mary Wiseman (Difficult People, Longmire) će se pridružiti posadi NCC 1301 Discovery kao Tilly, kadetkinja Akademije Zvjezdane Flote, u zadnjoj godini.

Isaacs neće biti jedini kapetan u seriji. Već od prije znamo da će Michelle Yeoh igrati kapetana Georgiou, na drugom brodu važnom za radnju – USS Shenzou. Pridružit će joj se Maulik Pancholy kao doktor Nambue, glavni medicinski časnik i Sam Vartholomeos kao zastavnik Connor. Na Discoveryu ostatak glumačke postave čine Doug Jones kao znanstveni časnik Saru, vanzemaljac kojega još nismo imali prilike vidjeti; Anthony Rapp kao poručnik Stamets, astromikolog; i James Frain kao Sarek, poznat fanovima Treka kao Spockov otac. Terry Serpico igrati će admirala Andersona. CBS još nije potvrdio glasine o ulozi navigatora koju bi trebala igrati Emily Coutts. Osim pripadnika Zvjezdane Flote, Discovery će biti prva Star Trek serija sa Klingoncima u važnijoj ulozi, a igraju ih Shazad Latif kao Kol, zapovijednik i prvi časnik na ptici grabljivici; Chris Obi kao klingonski vođa T’Kuvma i Mary Chieffo kao L’Rell, zapovjednica osiguranja.

Vijest o castingu kapetana i kadetkinje dolazi nakon što je CBS-ov CEO Les Moonves najavio kasno ljeto ili ranu jesen kao termin premijere serije. U našem kvadrantu seriju će emitirati Netflix.

Check Also

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics