Black Mirror epizoda USS Callister mogla bi dobiti svoj spin-off

Četvrta sezona već kultne serije Black Mirror stigla je na Netflix 29. prosinca 2017. sa šest novih epizoda na temu distopijske budućnosti povezane s tehnološkim inovacijama. Jedna epizoda iz nove sezone mogla bi dobiti proširenje priče te postati samostalna serija. Riječ je o prvoj epizodi četvrte sezone – USS Callister koja je inspirirana Zvjezdanim stazama koje su za potrebe serije pretočene u tkz. Space Fleet.

Dobar dio epizode odvija se u dubokom svemiru i prati Roberta Dalyja (Jesse Plemons), koji se na prvu čini kao obožavani i neustrašivi kapetan titularnog svemirskog broda. Uskoro otkrivamo da je taj svijet zapravo vrlo uvrnuta Dalyjeva virtualna kreacija u kojoj njegovu posadu čine zatočene kopije njegovih kolega s posla. Klasično mračna priča, ali s netipičnim skoro pa sretnim završetkom za one koji ga i zaslužuju. Ako se već nećete složiti da je u pitanju happy end onda svijetlo na kraju tunela nudi barem mjera pravde koja je otišla u pravom smjeru.

Većina kritičara se slaže da je u pitanju ako ne najbolja onda svakako jedna od najjačih epizoda ove sezone. Ja se doduše ne mogu oteti dojmu da je radnja s nekim djelovima nepotrebno razvučena, na momente čak i isforsirana. Unatoč činjenici što sam veliki fan Zvjezdanih staza moram priznati da mi je upravo to otežalo gledanje jer su očekivanja bila iznimno velika, pa nisu dostignuta. Stoga me epizoda nije uspjela osvojiti iako je punudila zanimljiv razvoj događaja. No kako ovo nije recenzija, detalje kao i spojlere ćemo ostaviti za neki kasniji datum.

Scenarij za epizodu USS Callister su napisali Charlie Brooker i William Bridges, dok je režija dopala Tobyja Haynesa, koji je upravo u razgovoru za The Hollywood Reporter otkrio kako postoji velika šansa da se vratimo u taj svijet.

“To je vjerojatno najbolji pilot za neku seriju o svemiru.”, rekao je redatelj i dodao: “Razgovarao sam s producenticom Louise Sutton i ona je oduševljena idejom o spin-off seriji. Mislim da bi se Charlie mogao opet dotaknuti te teme. No hoću li ja to raditi ili ne, za sada još ne znam.”

Zanimljivo je i to da Charlie Brooker USS Callister smatra vrlo mainstream epizodom. Da li se i vama tako čini? I što mislite o potencijalnoj ideji za spin-off?

USS Callister

Check Also

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

Prvi trailer za Huluov reboot Hellraisera!

Konačno je objavljen prvi službeni trailer i poster za novi Hellraiser, reboot Barkerovog kultnog horror …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics