Uskoro stiže dokumentarac King On Screen!

Za fanove Stephena Kinga i njegovih adaptacija stiže interesantni dokumentarac King on Screen. Ne znamo koliko ste upućeni, i nama je nekako do sada prolazio ispod radara, ali Dark Star Pictures je netom kupio prava za prikazivanje za američko tržište. Dokumentarac na velika platna stiže ovo ljeto, dok na jesen stiže i digitalno izdanje. King on Screen se bavi istraživanjem kinematografskih adaptacija Kingovih djela. Redateljica ovog dokumentarca koji je premijeru doživio prošle godine na Fantastic Festu je Daphné Baiwir, a producenti su Sebastien Cruz za Les Films de la Plage, Jean-Yves Roubin za Frakas Productions i Zoe Salmon za Mr Salmon Films, u suradnji s OCS-om.

King on Screen nudi publici intimno ‘druženje’ s redateljima koji su adaptirali Kingova djela za filmsko platno, kroz filmove i serije koji su njegovu opusu rada donijeli potpuno novi život, kako ona ostvarenja koja su dosegla kultni status, tako i ona koja je pojeo mrak. Neki od redatelja koje ćete gledati u dokumentarcu su Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile), Mick Garris (ABC’s The Stand), Mike Flanagan (Gerald’s Game, Doctor Sleep) i Greg Nicotero (Creepshow, Misery).

Kratka verzija filma biti će emitirana 7. ožujka na OCS platformi, tijekom posebne večeri Stephena Kinga kada će biti prikazan uz film Misery. Za Europu su za sada prava osigurali sljedeći distributeri: Signature Entertainment za UK i Irsku (Bluray/DVD izdanje), Plaion Pictures za Njemačku, Midnight Factory za Italiju, Nonstop za skandinavske zemlje, Vendetta Filmes za Portugal, dok je za Španjolsku i Francusku distributer VOD Factory.

“Daphné je obavila spektakularan posao predstavljanja talentiranih filmaša koji su oživjeli djela Stephena Kinga u pokretnim sličicama. Kao dugogodišnji Kingov fan, ne mogu biti više uzbuđen što ovaj film mogu predstaviti publici diljem Sjeverne Amerike i imati ga kao dio Dark Star obitelji.” – izjavio je Michael Repsch, predsjednik Dark Star Picturesa.

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics