U razvoju je reboot kultne serije Babylon 5!

U današnje vrijeme kada gotovo sve dobiva svoj reboot, ne bi nas trebalo čuditi što će taj tretman doživjeti i kultni Babylon 5. Bilo vam krivo ili pravo, to je jednostavno tako. The CW je najavio da se udružuje s kućom Warner Bros. Television kako bi napravili reboot Emmyjem ovjenčane SF serije Babylon 5 čiji je tvorac bio J. Michael Straczynski. Ono što je pomalo čudno je najava da će nova iteracija biti potpuni reboot iliti “from-the-ground-up reboot”, što znači da gotovo ništa neće preostati od originala iz devedesetih da bi se na tome gradilo.

Straczynski će i ovaj puta biti involviran, kao izvršni producent i scenarist. Radnja će se odvijati oko Johna Sheridana (kojeg je originalno tumačio Bruce Boxleitner), časnika s tajanstvenim podrijetlom, koji je dodijeljen Babilonu 5, svemirskoj stanici dugoj osam kilometara, zamišljenoj kao neutralnoj zoni, luci za putnike, krijumčare, istraživače i vanzemaljske diplomate u doba nestabilnog mira i stalne ratne prijetnje. Njegov dolazak pokreće sudbinu van bilo čega što je mogao zamisliti, jer istraživačka zamaljska kompanija slučajno pokreće sukob s puno naprednijom civilizacijom, stavljajući Sheridana i ostatak posade na liniju vatre kao posljednju, najbolju nadu za opstanak ljudskog roda.

Originalna serija Babylon 5, u kojoj je između ostalog glumila i naša glumica Mira Furlan, bila je omiljena kako među fanovima tako i kod kritičara. Osvojila je i brojne nagrade, uključujući dvije prestižne žanrovske nagrade Hugo te Emmyja za izvanredno postignuće u specijalnim vizualnim efektima te izvanredno postignuće za frizure u seriji. Babylon 5 je imao pet sezona, ali je polučio i priličan broj spin-offa: TNT-ovu mini seriju Crusade, pet televizijskih filmova kao i čitavu seriju romana, priča i stripova.

Check Also

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: trailer za Netflixovu antologijsku seriju!

Netflix je otkrio puni trailer i poster za antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet …

Deadpool 3: sve što je poznato o filmu u kojem nas očekuje povratak Wolverinea!

Ryan Reynolds, zvijezda otkačene superherojske franšize, šokirao je objavom da će se u Deadpoolu 3 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics