U razvoju je igrana serija Blade Runner!

U intervjuu za BBC Radio 4’s Today, Ridley Scott je otkrio kako se uz seriju smještenu u svemir Aliena radi i na SF seriji Blade Runner. Potvrdio je kako su obje serije u gotovo istoj fazi razvoja, odnosno da imaju napisan pilot ili se na njemu već neko vrijeme radi.

“Već smo napisali pilot za Blade Runner kao i [njegovu] bibliju. Predstavljamo Blade Runner kao TV seriju, koja će vjerojatno biti negdje oko deset sati [materijala]. Alien je slična stvar. Za Aliena se sada piše pilot, ali se također mora ispisati i povijest. Ako je to osam ili deset sati [serije], morate napisati bibliju što se događa u tih 10 sati.” – izjavio je Scott.

Ovo je prvi put da je Scott spomenuo igranu seriju Blade Runner, iako se o njoj šuškalo ranije ove godine. Još uvijek je nejasno gdje se navedeni projekt razvija jer se daljnji detalji o radnji i likovima još uvijek drže u tajnosti. Budući da je serija još uvijek u ranoj fazi razvoja, još nije otkrivena ni glumačka postava, kao ni mogući datum objave.

Film Blade Runner iz 1982. režirao je Scott po scenariju kojeg su napisali Hampton Fancher i David Peoples. Scenarij je nastao prema romanu Philipa K. Dicka iz 1968. – Sanjaju li Androidi električne ovce? Glavnu ulogu u filmu tumačio je Harrison Ford. Radnja je smještena u distopijsku budućnost u kojoj je bivši policajac Rick Deckard dobio zadatak da ulovi odbjeglu skupinu androida zvanih replikanti.

Što se pak tiče Alien TV serije, nju je FX službeno najavio još prošlog prosinca, s Noahom Hawleyjem (Fargo, Legion) kao showrunnerom. Serija je zamišljena kao prva priča o Alienima smještena na Zemlji, a Hawley je ovog ljeta izjavio da je serija također “o nejednakosti”, a ne o kultnoj protagonistici Ellen Ripley.

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics