U prvom teaseru za film “Morgan” Kate Mara se suočava s umjetnom inteligencijom

 

Već smo se susreli s imenom Luke Scott. Prije par godina sin Ridleyja Scotta je dignuo prašinu s izvrsnim kratkim distopijskim filmom “Loom” koji je dao naznake da Scott Jr. ima talenta iza kamere. Iako ruku na srce da ne nosi prezime koje nosi teško bi baš dobio takvu priliku da nakon kratkog filma koliko god on bio dobar odmah dobije mogućnost režiranja sf trilera s velikim budžetom. Iz prvog teaser trailera za film “Morgan” je prilično teško izvući zaključak da li je povjerenje bilo zasluženo ili ne. Trailer je teško pogledati, a da nam odmah ne padne na pamet usporedba s Garlandovim filmom Ex-Machina, makar radnja možda više zalazi u sferu Natalievog Splicea.

Kate Mara tumači konzultanticu koja ima za zadatak utvrditi da li treba terminirati projekt vezan uz umjetnu inteligenciju. Problem s eksprimentom koji je u pitanju jest da se ne radi o nekom računalu nego nečem puno sličnijem čovjeku… Radnja dakle ne predstavlja ništa što već nismo puno puta vidjeli, no to nužno ne znači da radi toga nećemo u konačnici dobiti dobar film.

Scenarij filma potpisuje Scott Jr. zajedno sa Sethom W. Owensom. Glavne uloge tumače već spomenuta Kate Mara, Anya Taylor-Joy, Toby Jones, Rose Leslie, Boyd Holbrook, Michelle Yeoh, Jennifer Jason Leigh i Paul Giamatti. Film u kina stiže 02. rujna.

26052016_morgan_poster

Check Also

Lovecraft Country: novi trailer otkriva vrlo aktualnu seriju začinjenu nadnaravnim!

Dobrodošli u Lovecraft Country. HBO je objavio novi teaser trailer za nadolazeću horor dramu, adaptaciju …

One Zoom to Rule Them All: Josh Gad je okupio ekipu Gospodara prstenova!

Nastavljajući serijal Reunited Apart, okupljanja glumačkih ekipa iz kultnih filmova, Josh Gad je ostavio iza …

Web Statistics