U Amazonovoj seriji The Lord of the Rings gledat ćemo tri kultna lika!

Stižu nam vijesti koje najvjerojatnije neće iznenaditi fanove Gospodara prstenova. Naveliko se priča o tome da će Amazonova The Lord of the Rings prikvel serija imati ​​neke poznate ključne likove. Pri tome se prvenstveno misli na vilenjake Galadriel i Elronda, ali i na Saurona, kovača Prstena moći, Mračnog gospodara Mordora i sve u svemu trna u oku svima koji žele mir i dobro.

Ova vijest je sada osvanula i na vrlo pouzdanom izvoru – TheOneRing.net. Drugo doba, u koje je serija smještena traje jako dugo i započinje tisućama godina prije nego što se Frodo rodio. Ali Sauron, Elrond i Galadriel su tada živi, pa ne treba čuditi što se najavljuje njihovo pojavljivanje u ovom projektu.

Galadriel je to vrijeme provela vladajući različitim vilenjacima prije nego što se nastanila u Lothlórienu, gdje su je Frodo i društvo pronašli u Prstenovoj družini. I njoj je, kao i drugim moćnim vilenjacima tog vremena, prišao naoko dobronamjeran entitet po imenu Annatar, gospodar darova, koji im je pomogao u stvaranju Prstenova moći. Galadriel je bila sumnjičava prema Annataru, što je ispalo pametno, jer je Annatar zapravo bio prerušeni Sauron, prezimajući taj oblik kako bi prevario ljude da vjeruju da im želi pomoći.

Kad smo već kod Galadriel, za nju znamo i tko bi je trebao tumačiti u njezinim mlađim danima – Morfydd Clark.

Elrond je pak gotovo čitavo Drugo doba proveo boreći se protiv Sauronovih snaga, pod Gil-Galadom, šestim i ujedno posljednjim Uzvišenim kraljem Ñoldora. Gil-Galad je pomogao sastaviti Posljednji savez vilenjaka i ljudi, koji je stajao protiv Saurona na kraju Drugog doba. No za sada još nije potvrđeno hoće li u seriji biti prisutan i sam Gil-Galad, ali s obzirom na to koliko je on važan u priči o Drugom dobu, pretpostavka je da bi morao biti dijelom serije.

Ostali važni događaji u Drugom dobu uključuju uspon i pad Númenora, potopljenog otočkog kraljevstva dugovječnih ljudi, čijoj propasti je kumovao Sauron.

Check Also

The Witcher: prvi teaser za 2. sezonu Netflixove igrane serije i najava WitcherCona!

Netflix je objavio prvi teaser za drugu sezonu iznimno iščekivane fantasy serije The Witcher. Video …

Prvi teaser za Masters of the Universe: Revelation!

Netflix je danas objavio prvi teaser trailer za Masters of the Universe: Revelation iliti Gospodare …

Web Statistics