“Twin Peaks” se vraća u svibnju

 

10012016_twin_peaks_2017_post_1

Nakon 25 godina, dobro došli ponovo u Twin Peaks. Konačno smo dočekali datum premijere nastavka kultne serije “Twin Peaks“. Tijekom medijske turneje, direktor Showtimea, David Nevins, otkrio je da se višestruko nagrađivana serija na kojoj su radili David Lynch i Mark Frost vraća 21. svibnja, i to s dvosatnom premijernom epizodom. Gledateljima kojima to nije dovoljna doza, kao bonus će biti odmah dostupne i treća i četvrta epizoda na Showtime streaming servisu. Saznali smo i da nas ukupno u novoj sezoni čeka 18 epizoda, ali i to da nema planova za dalje.

Nova verzija Twin Peaksa je razvijana relativno nestandardno. Lynch i Frost su pisali scenarij kao za jedan dugačak film te su tek tijekom montiranja materijala odlučili na koliko će se epizoda serija podijeliti.

Lynch se bio povukao iz produkcije u travnju 2015. nakon nesuglasica oko honorara, no nakon što je postava serije tražila da se vrati redatelj je to nakon mjesec dana i učinio.

Nevins nam je također otkrio da su on i ostali direktori u Showtimeu pogledali cijeli novi Twin Peaks. “David je bio baš otvoren za saradnju” i uz smijeh je dodao da je Lynch zaista servirao kavu i krafne uz svaku projekciju.

Direktor Nevins opisao je seriju kao “originalni šou za društvene medije, originalna serija koja je poticala rasprave prije nego što smo uopće imali društvene mreže i interakciju s fanovima kao danas. Zato David sve toliko čuva u tajnosti. Pažljivi gledatelji će biti nagrađeni.”

Šećer smo ostavili za kraj, jer iako i dalje ne znamo gotovo ništa o radnji nove sezone, iz Lyncha su novinari ipak uspjeli izvući jedan podatak. “Twin Peaks: Fire Walk With Me” će biti vrlo važan za novu sezonu, pa savjetujemo da ponovite gradivo, ili ako niste uopće pogledali film onda je sada pravo vrijeme za to. Riječ je o svojevrsnom prologu i epilogu originalne serije Twin Peaks. Radnja filma vrti se oko istrage ubojstva Terese Banks (Pamela Gidley) i posljednjih sedam dana života Laure Palmer (Sheryl Lee). Uz to, jedan dio filma objašnjava sudbinu agenta Dalea Coopera (Kyle MacLachlan) iz posljednje epizode serije.

Twin Peaks je smatran jednom od najrevolucionalnijih i vrlo utjecajnih serija. Radnja je pratila stanovnike malenog gradića koji su ostali u šoku nakon što je njihova kraljica maturalne večeri Laura Palmer ubijena. Gradski šerif prihvatio je pomoć FBI-evog agenta Dalea Coopera, koji je stigao u grad istražiti slučaj. Kako je Cooper napredovao s istragom tako su tajne koje skriva grad polako počele izlaziti na vidjelo. Misterij koji je uslijedio pokrenuo je niz jezivih događaja koji su natjerali stanovnike Twin Peaksa u još dublje razmatranje vlastite egzistencije.

Glumačku postavu nove sezone čine Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Sheryl Lee, Kyle MacLachlan, Everet McGill, Kimmy Robertson, Russ Tamblyn, Ray Wise, Grace Zabriskie, David Duchovny, James Belushi, Michael Cera, Eddie Vedder, Amanda Seyfried, Tom Sizemore, Naomi Watts i Laura Dern.

10012017_twin_peaks_2017_post_2

Check Also

Nagrađeni SF roman Tragovi rata postaje tv serija!

Za fanove Garetha L. Powella i njegovog SF romana Tragovi rata (Embers of War) imamo …

The Future: HBO Max razvija novu SF seriju koju producira Matt Reeves!

HBO Max je odlučio staviti u razvijanje SF seriju The Future. Serija je bazirana na …

Web Statistics