Tvorci serije Sherlock za BBC rade remake Dracule

BBC je sada i službeno naručio seriju Dracula, koju su Mark Gatiss i Steven Moffat razvijali od 2017. godine. Gatiss i Moffat su s pisanjem scenarija započeli u ožujku, a očekuje se kako će BBC emitirati seriju u drugoj polovici iduće godine. Slično kao i kod Sherlocka, Dracula će se emitirati kao serija od tri epizode u trajanju od 90 minuta. Radnja serije će biti smještena u 1897. godinu, a odvijat će se oko poznatog Transilvanijskog grofa koji je odlučio “pokoriti” London. Izvršni producenti serije su Moffat, Gatiss i Sue Vertue.

“Oduvijek su postojale priče o velikom zlu. No ono što je posebno kod Dracule je to što je Bram Stoker dao zlu njegovog vlastitog heroja.” – izjavili su prilikom BBC-jeve najave Moffat i Gatiss.

“Stevenova i Markova genijalna vizija za Draculu je pametna koliko i zastrašujuća. U njihovim talentiranim rukama fanovi će ponovo iskusiti snagu Stokerovog djela. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s njima kao i s briljantnom ekipom iz Hartswood Filmsa na još jednoj ikonskoj britanskoj seriji.” – izjavio je Piers Wenger s BBC-ja koji je zajedno s Charlotte Moore i naručio seriju.

Serija će se prikazivati na mreži BBC One u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok će Netflix imati prava za sve ostale teritorije uz iznimku Kine gdje ta usluga nije dostupna.

I dok se BBC sigurno nada da će Dracula postići uspjeh serije Sherlock, ipak ne ulaže sve svoje resurse samo na tu seriju. BBC je zagazio i u adaptaciju fantasy književnog serijala His Dark Materials (The Golden Compass, The Subtle Knife, i The Amber Spyglass), autora Philipa Pullmana. Prva sezona koja će adaptirati prvu knjigu, “The Golden Compass” je počela sa snimanjem početkom kolovoza, a zanimljivo je i kako je serija već obnovljena za drugu sezonu. Uz to, BBC je upravo započeo s prikazivanjem 11. sezone kultne serije Doctor Who, koja je prva sezona pod Moffatovim nasljednikom, Chrisom Chibnallom, gdje je Jodie Whittaker pak prva žena koja je utjelovila legendarnog Doktora. S ispunjenim programom u području SF-a i fantastike, potpuno je razumljivo da BBC želi probati ostvariti hit i u žanru horora.

Check Also

Star Trek: Lower Decks ima datum premijere i prvi poster!

Prva Star Trek animirana serija nakon Star Trek: The Animated Series (TAS) je konačno pred …

Otkrijte animatronička čudovišta u filmu Willy’s Wonderland!

Incijalno poznat kao Wally’s Wonderland, film je sada preimenovan u Willy’s Wonderland, gdje glavnu ulogu …

Web Statistics