Spockov misteriozni osmjeh ne sluti na dobro u tv-spotu za Star Trek: Discovery

Svi oni koje je zanimalo kako će Spock (Ethan Peck) zvučati u drugoj sezoni Star Trek: Discoveryja su konačno došli na svoje. CBS je upravo objavio tv-spot, koji iako kratkog trajanja, prikazuje nekoliko novih scena iz nadolazeće sezone, uključujući i onu najzanimljiviju gledateljima, gdje kapetan Christopher Pike (Anson Mount), i omiljeni Vulkanac imaju kratak dijalog. Scena je prekratka da shvatimo kontekst, no ono što posebno intrigira je Spockov osmjeh. Pravi fanovi odmah će se sjetiti da Spockov osmjeh ne implicira ništo dobro. Svaki put kad smo vidjeli takvu emociju, nastao je problem. Je li ovaj razgovor foreshadowing za Pikeovu otmicu na Talosu IV? Na NYCC-u, Alex Kurtzmann, jedan od showrunnera, sugerirao je da bi u ovoj sezoni mogli vidjeti ove rekluzivne vanzemaljce. A budući da je potvrđeno da će se ove sezone „Discovery“ početi sinkronizirati s kanonom, moguće je da bi pri kraju sezone mogli vidjeti i uvod u događaje iz TOS-a – The Cage.

Spockova neočekivana reakcija uklapa se u napetu atmosferu ostatka videa, kojim dominira brza i frenetična akcija, gdje naši junaci uglavnom upadaju u pogibeljne situacije. Tako možemo vidjeti scenu u kojoj asteroid probija oplatu Discoveryja, Burnham (Sonequa Martin-Green) kako bježi iz broda čija se struktura urušava (najvjerojatnije USS Hiawathe), ili Pikea i Burnham u letjelicama u slobodnom padu unutar asteroidnog polja. Tu je i scena u kojoj Spock koristiti kultni vulkanski nerve-pinch na brodskoj doktorici, najvjerojatnije nakon dolaska na USS Discovery. Akcijom nabijeni video mogao bi neke natjerati da pale žutu uzbunu, ali nemojmo zaboraviti da je ovo format koji se prikazuje na televiziji, namijenjen širem gledateljstvu.

Kontekst ovih scena, kao i misterioznog vulkanskog osmjeha saznati ćemo ubrzo, jer Star Trek: Discovery se vraća na Netflix već početkom godine, 18. siječnja 2019.

A čekanje do povratka Discoveryja i njegove posade, ublažite s dvije preostale „Short Trek“ mini epizode, od kojih iduća, The Brightest Star, s kelpianom Saruom u glavnoj ulozi dolazi već 06. prosinca.

Za sve vijesti s Posljednje granice, nastavite pratiti Inverziju.

Star Trek: Discovery

Check Also

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Avenue 5: trailer za dugoočekivanu 2. sezonu HBO-ove humoristične SF serije

HBO je nedavno objavio trailer i poster za drugu sezonu humoristične SF serije Avenue 5 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics