TV serija Alien će se odvijati puno ranije od događaja s Ellen Ripley

Već vjerojatno znate da nam FX sprema seriju smještenu u Alien svemir. Od ranije su poznati neki detalji, ali sada ih je otkrivno još zahvaljujući tvorcu serije Noahu Hawleyju (Fargo, Legion) i šefu FX-a Johnu Landgrafu koji su podijelili par zanimljivih sitnica o projektu. Prvo, ako ste se nadali barem nekoj cameo ulozi u kojoj bi se pojavila Sigourney Weaver to se neće dogoditi.

“[Serija] Alien se odvija prije Ripley. To je prva priča u Alien franšizi koja se odvija na Zemlji. Događa se na našem planetu, pred kraj ovog stoljeća u kojem se trenutno nalazimo, 70-ak godina od sada. Sve što vam mogu reći je da Ripley neće biti dio toga, kao ni drugi likovi – osim samog Aliena. No gledateljima smo pripremili neka velika iznenađenja.” – izjavio je Landgraf.

Alien je vrlo omiljena franšiza, pa je razumljivo da je dio fanova skeptičan prema ovom pristupu, pogotovo s obzirom na to da franšiza nikada nije napustila velike ekrane. Serija je doslovno prizemljena, za razliku od zastrašujućeg ponora svemira, što je još jedno značajno odstupanje od onoga što fanovi očekuju. Landgraf je za to imao za reći sljedeće: “Nadam se da će [fanovi] imati osjećaj da je serija vjerna franšizi koju vole, ali i hrabra i originalna reinvencija te franšize. Postaviti je na Zemlju je stvarno zanimljivo. Moramo razmišljati unaprijed o budućnosti planeta u smislu okoliša, upravljanja, tehnologije te stvoriti i dizajnirati verziju planeta u budućnosti… Noah to želi učiniti na osebujan i originalan način.”

FX je nedavno izazivao sljedećim opisom serije: “Očekujte zastrašujuću uzbudljivu vožnju koja se događa ne tako daleko u budućnosti ovdje na Zemlji.”

Serijal će predstavit novi korporativni entitet koji nosi naziv Prodigy Corporation, konkurenta zloglasnoj Weyland-Yutani Corporation s kojom su svi fanovi Aliena dobro upoznati. Za razliku od Weyland-Yutanijevih potpuno robotskih sintetika koji funkcioniraju pomoću algoritma umjetne inteligencije, fokus Prodigy Corporationa je prije na asimilaciji ljudske svijesti u sintetička tijela. Obje se tvrtke natječu za sljedeću najbolju revolucionarnu tehnologiju.

Producenti su Ridley Scott i James Cameron. Serija se na malim ekranima očekuje 2023. godine. No treba uzeti u obzir da je serija još uvijek u ranoj fazi razvoja, pa je preprano za točne objave kada Xenomorph stiže na FX. Hawley je napisao scenarije za prvih pet epizoda. Ali, nažalost, Alien će morati pričekati da Hawley prvo snimi Fargo do kraja, koji će se snimati ovu zimu.

Check Also

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics