Tron 3 je u izradi, a Jared Leto je i službeno potvrdio titularnu ulogu!

Izgleda kao da se Disney konačno miče s mrtve točke što se tiče trećeg filmskog nastavka za Tron. Kako ekskluzivno navodi Deadline, nakon što je studio uzeo dovoljno vremena da odgonetne kamo želi dalje krenuti sa sljedećim nastavkom Trona, franšiza je po svemu sudeći dobila novi život i to s Jaredom Letom u glavnoj ulozi, i Garthom Davisom (Mary Magdalene, Lion) kao redateljem.

Prvi, danas kultni film franšize je izašao 1982. godine. Nakon njega je tek 2010. godine uslijedio direktni nastavak Tron: Legacy, redatelja Josepha Kosinskog. Tada je izgledalo kao da je studio spreman nastaviti priču s još jednim filmom, no Disney je izgubio zamah kada je prošao iznimno loše s još jednim znanstvenofantastičnim filmom, Tomorrowlandom. Tijekom godina, pojavile su se glasine da franšiza još nije mrtva, a 2017. godine se šuškalo o tome da Disney želi Jareda Letoa u glavnoj ulozi.

Prošlog mjeseca pojavila se vijest da će Disney Tronu dati još jednu šansu, odnosno da se opet razmatra treći nastavak, i to s Letom u miksu. Sada je projekt dobio i redatelja, koji je pomalo čudan odabir s obzirom da nema iskustva sa žanrovskim filmovima. No po svemu sudeći on je sam agresivno inzistirao na toj prilici i u konačnici je uspio osigurati mjesto redatelja. Jesse Wigutow (It Runs in the Family) je napisao najveći dio najnovijeg nacrta scenarija. Producenti su za sada Leto, Justin Springer i Emma Ludbrook.

Deadline je tom prilikom također istaknuo kako još nema službene potvrde ove vijesti: “…insajderi naglašavaju da zeleno svjetlo još nije dato. Film je i dalje u razvoju, ali Davisovo sudjelovanje je pomak u pravom pravcu za budućnost franšize.”

U međuvremenu se o vijesti očitovao i sam Jared Leto na svom Twitter profilu, te je izrazio zahvalnost i uzbuđenje oko uloge. Također sada se naveliko priča o tome da li mu se tom prilikom omaknuo i službeni naslov filma – Tron: Ares. Ako se sada zaputite na Letoov Twitter profil, naići ćete na lijepu, ali generičku poruku o njegovom uzbuđenju: “Toliko sam uzbuđen i ponosan što potvrđujem da DA – imat ću glavnu ulogu u TRON-u. Radit ćemo koliko god možemo da stvorimo nešto za što se nadam da će svi voljeti. Imamo nekoliko vrlo posebnih ideja…” No to nije bio originalni post. Taj post je sada obrisan, a u njemu je jasno pisalo Tron: Ares. Bilo kako bilo što se tiče naslova, sada barem znamo da je ovo više od pukog naklapanja.

Check Also

Slumberland: trailer i poster za Netflixovu obiteljsku fantasy avanturu!

Netflix je u kolovozu objavio prvi teaser za visokobudžetni, obiteljski fantasy film Slumberland, redatelja Francisa …

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics