Tron 3 čini se ide dalje s novim redateljem, a Jared Leto ostaje na projektu!

Disney je po svemu sudeći konačno odlučio još jednom okušati sreću s Tronom. Treći Tron, provizornog naslova Tron: Ares se nakon godina tapkanja u mraku ipak miče s mrtve točke. Film kreće dalje s novim redateljem – Joachimom Rønningom (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Maleficent: Mistress of Evil). Jared Leto će i dalje tumačiti jednu od glavnih uloga, a uz to je jedan od producenata na projektu. Leto je uz film bio povezivan još od 2017. godine, kada je redatelj bio Garth Davis (Lion) koji je svojedobno napustio projekt. Jesse Wigutow je ostao scenarist filma, a Justin Springer, Jeffrey Silver i Emma Ludbrook produciraju. Navodno je Tron: Ares nastavak filma Tron: Legacy, a ne reboot franšize. Film trenutno okuplja ekipu s planom da produkcija počne u kolovozu 2023.

Disney je na trećem Tronu počeo raditi još prije nego što je Tron: Legacy stigao u kina. Scenaristi su inicijalno angažirani u travnju 2010., osam mjeseci prije nego što je franšiza ponovno pokrenuta. Tron 3 je prošao kroz nekoliko ruku pisaca dok je Joseph Kosinski pokušavao pokrenuti nastavak. U jednom trenutku, u planu je bio i povratak Garretta Hedlunda i Olivie Wilde pod redateljskom palicom Kosinskog i planiranim početkom produkcije za 2015. godinu. Međutim, Disney je tada otkazao Tron: Ascension u svibnju 2015., neposredno prije početka snimanja.

U originalnom filmu iz 1982., Jeff Bridges je u ulozi programera videoigara Kevina Flynna, koji se nađe unutar vlastite kreacije i udružuje s Tronom, sigurnosnim programom kojeg tumači Bruce Boxleitner. Film nije bio osobito uspješan na kino blagajnama, zaradivši 33 milijuna dolara (današnjih cca 100 milijuna dolara), ali su ga iznimno hvalili zbog njegovih revolucionarnih vizualnih efekata, te je uspio tokom godina osigurati kultni status i brojne fanove. Stoga je 2010. uslijedio nastavak – Tron: Legacy redatelja Josepha Kosinskog, u kojem smo imali priliku ponovo gledati Jeffa Bridgesa. No ni nastavak nije prošao bajno na kino blagajnama, zaradivši 400 milijuna dolara (čini se puno, ali zapravo je samo trećina onoga što su napravila sva tri prijašnja filma druge Disneyjeve frašize – Pirates of the Caribbean), a i kritka mu nije bila sklona, iako se fanovima relativno svidio (doduše prvenstveno radi vizualija).

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics