Treći Međunarodni dan društvenih igara Split i Olympos, prva konvencija društvenih igara u Osijeku

 

28042017_Međunarodni_dan_društvenih_igara_Split_post_1

U subotu, 29. travnja 2017. će Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje organizirati treći Međunarodni dan društvenih igara Split, koji je ujedno i sedmi Dan društvenih igara koji organiziramo u Splitu.

Ulaz na druženje za ljubitelje modernih društvenih igara je besplatan, a zabava u crtaoni FESB-a trajat će od od 10:00 do 22:00 h.

Organizatori Međunarodnog dana društvenog igara po treći put uključuju Split u manifestaciju International TableTop Day koji organizira i vodi organizacija Geek & Sundry (koju vodi glumac Will Wheaton, najpoznatiji po ulogama u serijama “Star Trek” i “The Big Bang Theory”), a tijekom kojeg se na isti dan na nekoliko tisuća mjesta u svijetu igraju društvene igre.

Organizatori splitskog događaja do sad su organizirali :

– tri konvencije fantastike, igara i znanstvene fantastike FantaSTikon

– šest Dana društvenih igara Split (od toga dva u sklopu Međunarodnog dana društvenih igara)

– 40 Večeri modernih društvenih igara – Ajmo Se Igrat!

– prvu Super Hrvatsku Igračku Konvenciju – Super H. I. K.

Bilo da dođete sami ili s društvom, očekujte slobodno igranje ponuđenih modernih društvenih igara, predstavljanje društvenih igara lokalnih autora i nagradne turnire.

Izdvajamo nagradni turnir “Codenames: Pictures” koji će pobjedničkom paru osigurati cool nagrade, odnosno po jednu printanu tablu stripa Vučine (Wolves): Sonje Gašperov, Ghostbusters šiltericu i voucher za 3 mjeseca besplatnog korištenja HBO GO usluge. Turnir počinje u 18:00 h, a prijaviti se možete u komentarima na post ili na licu mjesta do 17:45 h.

Imat ćete priliku zaigrati i “SCYTHE“, jednu od najvrućih igara na stranici boardgamegeek.com i prinovu u kolekciji Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST. Igru može igrati od 2 do 5 igrača, neovisno o broju igrača partija traje do 2 sata. Scythe će biti na raspolaganju za igranje od 10:30 h pa do zatvaranja, a volonteri će prezentirati pravila svakome tko je zainteresiran. Posjetitelji koji će se okušati u ovoj igri imat će mogućnost i osvojiti nagradu, trodnevnu ulaznicu za FANTASTIKON 2018. Prijave i dogovor za igru idu na licu mjesta.

Na Inverzijinom webshopu trenutno imamo u ponudi i određenu količinu društvenih igara, uskoro ćemo ponudu i proširiti, a u svibnju nam stiže i gore spomenuti Scythe.

Više informacija o događaju potražite na Facebook eventu Trećeg međunarodnog dana društvenih igara Split.

Drugi prigodni event na koji želimo svratiti pozornost je Olympos. On će se odvijati u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja 2017. godine, od 10:00 h u prostorijama GČ Retfala, Strossmayerova 200, u Osijeku, a organizira ga Klub Titan Atlas. Riječ je o prvoj konvencija društvenih igara u Osijeku. Olympos će obuhvatiti igranje igara, druženje, kvizove i dobru atmosferu.

Na programu će se naći razne misaone društvene igre na ploči, kvizovi, RPG i LARP igre. U sklopu Olymposa obilježit će se i Međunarodni dan igara na ploči, a Klub Titan Atlas predstavit će i svoje fanzine Chat Noir i Amok te ostale projekte na kojima radi.

Klub Titan Atlas neprofitna je osječka udruga ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije. Osim društvenih igara, udruga vodi i književni klub (After Dark Book Club) te kviz na temu znanstvene fantastike i fantazije ZFiF. Također, objavljuju fanzine Chat Noir i Amok u kojem se nalaze članci, recenzije, priče i kolumne članova.

Ulaz na sva događanja je besplatan! Sponzori konvencije su Algoritam, Školska knjiga i Inverzija.

Cjelokupni program možete provjeriti na Facebook eventu konvencije Olympos.

28042017_Međunarodni_dan_društvenih_igara_post_2

Check Also

Počeo je Animafest Zagreb 2024.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održava se u Zagrebu od 03. do 08. …

SFeraKon: pred vratima su 46. dani znanstvene fantastike u Zagrebu

SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstvenofantastična konvencija u ovom dijelu Europe, održava se ovaj vikend od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics