Treći FantaSTikon je na vidiku!

 

25022017_fantastikon_2017_post_1

Nakon održane dvije ljetne konvencije fantastike, igre i znanstvene fantastike, u 2017. godini FantaSTikon će se, umjesto u srpnju, održati 17.-19. ožujka na FESB-u.

FantaSTikon je prva i jedina konvencija na temu fantastike, društvenih igara  i znanstvene fantastike u Splitu i široj okolici.

Za 2017. godinu Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST priprema treće izdanje FantaSTikona s izvrsnim programom koji će zasigurno privući još više posjetitelja nego prethodnih godina, ovaj put u novom, hladnijem i ugodnijem terminu sredinom ožujka, prema željama izlagača i posjetitelja. Naglasak i dalje ostaje na lokalnim autorima i razvoju lokalne scene.

Očekuju vas Korado Korlević, najpoznatiji hrvatski astronom iz istarske zvjezdarnice u Višnjanu koji je otkrio preko 1000 asteroida, a čak su dva kometa nazvana po njemu. Iz Zadra stižu doc. dr. sc. Josip Ćirić, poznati i višestrani zadarski sveučilišni profesor čija su predavanja uvijek iznimno posjećena, i dr. sc. Krešimir Krolo, voditelj studije o „gamerima“ u Hrvatskoj.

Od mladih splitskih snaga izdvaja se Kristina Bilota Toxicpanda, koja je kao kandidatkinja F&ST-a 2016. osvojila nagradu Europskog društva za znanstvenu fantastiku za Najboljeg umjetnika između dva Eurocona, poznatu po svojim grafičkim radovima, među koje ubraja i vizuale za dosadašnje fantastikonovske plakate. Predavanje će održati i doc. dr. sc. Antonija Primorac s Filozofskog fakulteta u Splitu koja već godinama uspješno spaja literaturu s modernom pop kulturom.

Konvencija će ugostiti poznatu i nagrađivanu zagrebačku autoricu Milenu Benini, a dolazi i Aleksandar Žiljak, koji je, osim što je bio redoviti gost prva dva FantaSTikona, iznimno poznat pisac i ilustrator u Hrvatskoj kako i izvan nje, a ujedno i počasni gost na europskoj konvenciji Eurocon 2017.

Dio FantaSTikona biti će posvećen vrlo popularnom serijalu o Harryju Potteru, budući da se ove godine slavi 20. godišnjica prve objave romana. S obzirom da prvi dan trećeg FantaSTikona pada na irskog nacionalnog zaštitnika Sv. Patrika, dio konvencije će biti posvećen upravo Irskoj.

Osim predavanja, demonstracija, izlaganja i radionica koje će pokrivati vrlo širok spektar tema, biti će organizirano i natjecanje u cosplayu te veliki Geek Trivia Quiz, a da bi cijela svar bila zaokružena, i ove godine posjetitelje očekuje igraonica (uglavnom) modernih društvenih igara s preko stotinu naslova.

Kotizacija za konvenciju za sva tri dana iznosi 75 kn, za dva dana 55 kn, a za jedan dan 35 kn. Uz svaku kupljenu ulaznicu konvencije dobivate i kupon Room Escape Split s kojim ostvarujete 20% popusta na termin po želji.

Prijave za fantaSTične volontere traju do 05. ožujka, a sve što trebate je ispuniti prijavnicu na: http://bit.ly/2jFVTst

Ostale novosti i detalje o programu potražite na službenoj stranici FantaSTikona.

Check Also

Antonija Mežnarić: Od kolijevke pa do groba

Roman Od kolijevke pa do groba iz pera riječke autorice Antonije Mežnarić izašao je gotovo …

Opasne veze i ostale priče: 4. broj Morine kutije dostupan je za čitanje!

30. prosinca 2022. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija objavio je novi broj koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics