Traže se vaše priče, novele, teorija i eseji za Ubiq, Marsonic, Istrakonsku i Sferakonsku zbirku…

 

21082014_Natjecaji_post

Pri kraju ste godišnjeg odmora i nakon uživanja u dobrim knjigama spremni ste neke svoje ideje staviti na papir. Odlično, jer zbirke i časopisi čekaju vaše radove. Od minijatura do novela, teoretskih radova i eseja moguće je objaviti u domaćim sf časopisima te redovitim žanrovskim zbirkama. Stoga prionite na posao, a ukoliko ste već nešto završili, šaljite. U nastavku su informacije o nekoliko natječaja, s rokom, uvjetima koje morate zadovoljiti i e-mail adresom na koju trebate poslati vaše djelo.

Ubiq, časopis za književnu fantastiku – rok: 15. 9. 2014.

Urednici časopisa za književnu fantastiku “Ubiq” traže priče, novele, teoretske tekstove, eseje i sl. za novi, 15. broj koji će biti objavljen za Interliber. Zadnji je čas da pošaljete svoje radove na e-mail: ubiq.tekstovi@gmail.com jer je rok 15. rujna. Tekstove šaljite isključivo u RTF formatu, to je jedini uvjet.

SFeraKonska godišnja zbirka priča – rok: 20. 10. 2014.

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera raspisalo je natječaj za neobjavljene domaće radove na temu spekulativne fikcije u svim podžanrovima (znanstvena fantastika, fantasy, nadnaravni horor, steampunk, alternativna povijest…). Pravila natječaja su sljedeća:

Pripovijetke moraju biti dužine okvirno 2.000 do 8.000 riječi.
Moraju biti pisane fontom Times New Roman veličine 12, s proredom 1.5 i biti numeriranih stranica.
Radove treba slati na kao RTF dokument u privitku na e-mail adresu: natjecaj@sfera.hr.

Zbirka kratkih SF priča Marsonic 6 – rok: 1. 11. 2014.

Raspisan je i natječaj za zbirku kratkih SF priča “Marsonic 6”, koja će biti predstavljena u prosincu 2014., pod sljedećim uvjetima:

Tema pripovijetke je slobodna i mora biti SF/F/H.
Pripovijetke trebaju biti duljine od 1 do 15 kartica teksta.
Pripovijetke ne smiju biti ranije objavljivane.
Font je Times New Roman, Calibri veličine 12, uz prored od 1.5, a stranice moraju biti numerirane.
Priče šaljite na mail urednistvomarsonic@gmail.com.
U privitku šaljite vlastite kontakt podatke (e-mail, mobitel, adresu); ne slati podatke u istom dokumentu kao i tekst priče.
Priče mogu biti na bilo kojem jeziku za koji ne treba prijevod i pisane isključivo na latinici (Srbija, BiH, Crna Gora i Hrvatska).

Istrakonska zbirka kratkih SF&F priča – rok: 20. 12. 2014.

Organizacijski odbor šesnaeste istarske konvencije fantastike i SF-a ISTRAKON 2015 raspisuje Natječaj za kratku sf&f priču:

Na natječaj se mogu slati samo neobjavljene SF, fantasy ili horor priče, do 5 kartica dužine (do 9000 znakova, uključujući i razmake, ni znaka više), pisane na hrvatskom jeziku ili na jeziku s kojega nije potreban prijevod na hrvatski.

Priče se šalju isključivo e-mailom na adresu istrakon.price@gmail.hr kao privitak poruci, u RTF formatu, bez zaglavlja, podnožja, numeracije stranica i ikakvih drugih posebnih formatiranja teksta, na latinici u fontu Times New Roman. Priče moraju biti potpisane imenom i prezimenom autora. Na kraju priče u nastavku teksta treba biti priložena kratka bio-bibliografija autora, odnosno bilješka o piscu, te autorovi kontakt-podaci uz obaveznu e-mail adresu i broj telefona. Priče koje pristignu u drugim formatima ili prijave koje ne sadrže sve propisane elemente, neće se ni otvarati, odnosno neće se uzimati u obzir.

Svaki autor može poslati više priča u jednom natječajnom razdoblju, ali u za objavu u godišnjoj zbirci može mu se odabrati samo jedna. Organizator natječaja će kontaktirati autora u slučaju da su potrebne intervencije radi poboljšanja priče ako za to bude vremena, stoga je poželjno da se priče šalju što prije, kroz cijelu godinu, kako god nastaju. Krajnji rok za slanje priča je 20. prosinac 2013. godine. Priče koje stignu nakon tog roka uzet će se u obzir za sljedeći Istrakonov natječaj.

Najkvalitetnije priče pristigle na natječaj uvrstit će se u godišnju Istrakonovu zbirku priča, koja će se predstavljati na konvenciji Istrakon zadnjeg vikenda u ožujku. Priče prihvaćene za objavljivanje u zbirci se ne nagrađuju i ne honoriraju. Autorima pripada autorski primjerak zbirke koji se preuzima na konvenciji Istrakon, ili u slučaju nedolaska šalje poštom. Autori priča uvrštenih u zbirku zadržavaju autorsko pravo za svoje priče, ali se mole da ih bez konzultacije s organizatorima natječaja ne objavljuju u drugim izdanjima godinu dana po izlasku Istrakonove zbirke. Slanjem priča na Istrakonov natječaj autori potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete natječaja.

Check Also

Nominacije za nagradu Hugo 2021.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2021., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Nominacije za nagradu Nebula za ostvarenja objavljena 2020. godine

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca je objavilo …

Web Statistics