Traže se vaše priče i ilustracije za Eridan i zbirku s temom “Grad ukletih”

 

22052016_Eridan_grad_ukletih_01_post

Tiskarska boja zadnjeg broja fanzina Eridan još se nije osušila, a već se traže novi radovi. Naime, 18. broj Eridana, fanzina kojeg objavljuje udruga 3. Zmaj iz Rijeke digitalno je objavljen uoči nacionalne konvencije SFeraKon (skini Eridan 18 u PDF-u ovdje), a na konu, glavni je urednik Igor Rendić besplatno dijelio otisnute primjerke koje krasi naslovna ilustracija Kristine Bilote.

S obzirom da će 19. broj biti predstavljen na Euroconu u Barceloni (studeni 2016.), primite se pisanja jer taj Eridan će biti u potpunosti na engleskom jeziku što znači korak bliže autorima prema potencijalnim izdavačima izvan Hrvatske.

Natječaj za 19. Eridan (preuzeto sa stranica udruge 3. Zmaj):

Tražimo literarne i likovne radove za 19. broj Eridana! Rok je 01.08.2016.

Tema za ovaj broj je slobodna a svi će radovi biti prevedeni na engleski pošto će 19. broj Eridana biti specijalno eurokonsko izdanje za Eurocon 2016 u Barceloni u studenom.

Uvjet je da radovi nisu prethodno objavljeni u nekoj tiskovini. Dozvoljen je fan-fiction i fan-art. Za objavljene radove ne isplaćuju se honorari, a u slučaju tiskanog izdanja svaki autor dobit će besplatni primjerak fanzina po izlasku. Svoje radove, s navedenim podacima (ime i prezime te web stranica ako je imate) šaljite kao attachment na eridan@3zmaj.hr sa subjectom “Eridan natječaj”.

Literarni radovi

Priče koje spadaju u žanr znanstvene fantastike, fantasy-a ili nadnaravnog horrora, duljine okvirno do 10 kartica teksta (1 kartica = 1800 znakova s razmacima) u .DOC, .ODT ili .RTF formatu. Prihvaćamo i poeziju epskog ili lirskog sadržaja, ako sadrži fantastične ili nadrealne motive.

Likovni radovi

Moraju biti prisutni fantastični ili nadrealni motivi. Prihvatljivi su radovi u bilo kojoj tehnici, dok god se mogu skenirati/fotografirati. Preporučeni minimum veličine slike je 2480×3508px, u JPG (100% kvaliteta), PNG ili TIFF formatu. Imajte na umu da će u slučaju tiskanog izdanja slike (osim korica) biti crno-bijele.

Strip

Pasica ili 1 do maksimalno 10 stranica. U slučaju stripa u nastavcima, epizoda se mora moći čitati samostalno. Preporučeni minimum veličine slike je 2480×3508px, u JPG (100% kvaliteta), PNG ili TIFF formatu. Imajte na umu da će u slučaju tiskanog izdanja strip biti u crno-bijeloj tehnici.

22052016_Eridan_grad_ukletih_02_post

Natječaj za žanrovsku zbirku s temom Grad ukletih:

Časopis Afirmator i izdavačka kuća Presing iz Beograda raspisali su natječaj za žanrovsku zbirku. Na natječaj se primaju priče do 3 stranice (5.400 znakova s razmacima), a jedan autor može poslati samo jednu priču. Priča mora biti pisana na srpskom ili srodnim jezicima standardnim YU znakovi. Radove napisane u Wordu, potpisane imenom i prezimenom te priložene ako attachment poruke treba poslati na e-mail: afirmator.sf.horor@gmail.com. Obavezno je navesti ime, prezime, kratku biografiju, adresu i broj telefona.

Natječaj je otvoren do 1. kolovoza 2016.

Nakon završetka natječaja, žiri će najbolje priče odabrati za zbirku koja će biti objavljena do sajma knjige, a svi autori dobivaju primjerak.

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics