Traže se likovni i literarni radovi za specijalni broj Eridana!

10062014_Eridan_postRiječka udruga ljubitelja znanstvene fantastike 3. zmaj već devet godina objavljuje fanzin Eridan. Do sada je izašlo 14 brojeva, a u pripremi je specijalni, 15. broj koji će ‘otići’ na ovogodišnji Worldcon u Londonu te Eurocon u Dublinu. Povodom toga, zmajevi su objavili natječaj. S obzirom da će Eridan biti na engleskom jeziku, evo odlične prilike da se pisci i ilustratori predstave publici izvan Hrvatske. Propozicije natječaja smo preuzeli s web stranica udruge 3. zmaj.

NATJEČAJ:

Radovi za specijalni 15. broj koji će biti distribuiran na Euroconu u Dublinu i Worldconu u Londonu, moraju biti poslani najkasnije do 01.7.2014. Uzevši u obzir da se priprema specijalni broj koji će biti preveden na engleski, ovaj put iznimno primamo (uz tekstove na hrvatskom) također i tekstove na engleskom. Tema za ovaj broj je slobodna. Uvjet je da radovi nisu prethodno objavljeni u nekoj tiskovini. Dozvoljen je fan-fiction i fan-art. Za objavljene radove ne isplaćuju se honorari, a u slučaju tiskanog izdanja svaki autor dobit će besplatni primjerak fanzina po izlasku. Svoje radove, s navedenim podacima (ime i prezime te web stranica ako je imate) šaljite kao attachment na eridan@3zmaj.hr sa subjectom “Eridan natječaj”.

Literarni radovi

Priče koje spadaju u žanr znanstvene fantastike, fantasy-a ili nadnaravnog horrora, duljine okvirno do 10 kartica teksta (1 kartica = 1800 znakova s razmacima) u .DOC, .ODT ili .RTF formatu. Prihvaćamo i poeziju epskog ili lirskog sadržaja, ako sadrži fantastične ili nadrealne motive.

Likovni radovi

Moraju biti prisutni fantastični ili nadrealni motivi. Prihvatljivi su radovi u bilo kojoj tehnici, dok god se mogu skenirati/fotografirati. Preporučeni minimum veličine slike je 2480×3508px, u JPG (100% kvaliteta), PNG ili TIFF formatu. Imajte na umu da će u slučaju tiskanog izdanja slike (osim korica) biti crno-bijele.

Strip

Pasica ili 1 do maksimalno 10 stranica. U slučaju stripa u nastavcima, epizoda se mora moći čitati samostalno. Preporučeni minimum veličine slike je 2480×3508px, u JPG (100% kvaliteta), PNG ili TIFF formatu. Imajte na umu da će u slučaju tiskanog izdanja strip biti u crno-bijeloj tehnici.

Check Also

Žanrovski film & TV pub quiz

Ponukane nedostatkom tematskih kvizova, a posebice onih vezanih uz žanrovske filmove i serije, prijateljice i …

FantaSTikon 2020. u virtualnom okruženju!

FantaSTikon 2020. održat će se u virtualnom okruženju, od 17. do 19. srpnja, na Discord …

Web Statistics