Tik-tak: trailer za seriju Watchmen najavljuje kraj svijeta

“Mi smo nitko. Mi smo svi. I mi smo nevidljivi.”

HBO je objavio puni trailer za nadolazeću seriju Watchmen. Radnja serije je smještena u suvremeno vrijeme, točnije u alternativnoj stvarnosti, a priča nije direktna adaptacija kultnog stripa Alana Moorea i Davea Gibbonsa.

Smještena u vrijeme kada su superheroji tretirani kao odmetnici, serija prihvaća nostalgiju kultnog istoimenog romana, dok ujedno nastoji doseći nove granice s novim pravcem i nekim novim likovima…

Glumačku postavu čine Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Jean Smart, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Hong Chau, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, Dylan Schombing i James Wolk.

Tvorac, showrunner i izvršni producent serije je Damon Lindelof. Redateljica pilota i izvršna producentica je Nicole Kassell, a istu funkciju, redatelja i izvršnog producenta ima i Stephen Williams. Ostali izvršni producenti su Tom Spezialy i Joseph Iberti.

“Nemamo nikakve želje adaptirati dvanaest svezaka koje su prije trideset godina stvorili gospodin Moore i Gibbons. Ta pitanja su svetinja i neće se u njih ponovo gaziti, niti ih rekreirati, ni reproducirati ili rebootati. Oni će se, međutim, remiksirati. Budući da su bas osnove na onim poznatim trakama jednostavno previše dobre i da bismo bili budale da ih ne uzmemo u obzir. Tih izvornih dvanaest izdanja su naš Stari zavjet. Kad je stigao Novi zavjet, nije izbrisao ono što je bilo prije njega. Stari zavjet aka originalni Watchmeni su bili specifični za osamdesete koje su obilježili Reagan, Thatcher i Gorbačov. Naši moraju rezonirati na frekvenciji Trumpa, May i Putina te konja na kojem jaše bez košulje… Neki od likova će biti nepoznati. Nova lica, što znači nove maske za njihovo prekrivanje. Također se namjeravamo ponovno uhvatiti ukoštac s čitavim prošlim stoljećem kostimiranih junaka, kroz iznenađujuće, ali opet poznate oči… i to je zapravo mjesto gdje ćemo najviše riskirati. Rizik je imerativ.” – tako je svojedobno najavio svoju seriju Damon Lindelof, nastojeći primiriti brojne fanove kada je otkriveno da ona neće biti klasična adaptacija.

Distopijski svijet serije Watchmen očekuje vas na jesen ove godine. Kako vam se čini trailer, osim što je očigledno mračan i postavlja uznemirujući ton?

Watchmen

Watchmen

Watchmen

Watchmen

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics