Prvi trailer za mini seriju The Pale Horse, adaptaciju romana Agathe Christie

“Svi smo mi racionalni kada vani sije sunce. Drugačije je kada se spusti mrak.”

Originalno je roman The Pale Horse, autorice Agathe Christie objavljen 1961. godine. Sada stiže Amazonova & BBC-jeva adaptacija u vidu mini serije, koja se neće strogo držati romana, pa nam je iz prvog trailera teško zaključiti da li taj misterij prelazi u žanr, i ako da, u kojoj mjeri. No trailer zato daje jasno do znanja da će serija radnjom biti smještena u vrijeme kao i roman, odnosno u 1960. godine. Adaptaciju romana potpisuje Sarah Phelps, koja je ujedno i izvršna producentica. Redateljica je Leonora Lonsdale. Ostali izvršni producenti su Damien Timmer i Helen Ziegler za Mammoth Screen, James Prichard i Basi Akpabio za Agatha Christie Limited te Tommy Bulfin za BBC.

Phelps je nedavno branila svoju odluku da promjeni određene elemente iz romana. Za sada znamo da je unatoč vremenu radnje materijal moderniziran i svjež. – “Promjenila sam stvari jer inače bi imali 30 sati materijala, a tko bi to htio gledati? Išla sam odmah u samo srce onoga što je Christie željela dočarati, ali kroz njezine tragove.”

Mini serija prati priču Marka Easterbrooka čije se ime pojavljuje na popisu koji se nalazi unutar cipela mrtve žene. On započinje istragu o tome kako se i zašto njegovo ime pojavilo na popisu koji ga vodi u dom triju vještica…

Veće uloge tumače Rufus Sewell (The Man in the High Castle) kao Mark Easterbrook, Kaya Scodelario (Spinning Out) kao Hermia Easterbrook, Bertie Carvel (Doctor Foster) kao Zachariah Osborne, Sean Pertwee (Gotham) kao inspektor Stanley Lejeune, Henry Lloyd-Hughes (Killing Eve) kao David Ardingly, Poppy Gilbert (Call the Midwife) kao Thomasina Tuckerton, Madeleine Bowyer (Black Mirror) kao Jessie Davis, Ellen Robertson (Snowflake) kao Poppy, Sarah Woodward (Queens of Mystery) kao Clemency Ardingly, Georgina Campbell (His Dark Materials) kao Delphine Easterbrook i Claire Skinner (Vanity Fair) kao Yvonne Tuckerton. Trio vještica tumače Rita Tushingham (Vera) kao Bella, Sheila Atim (Girl from the North Country) kao Thyrza Grey i Kathy Kiera Clarke (Derry Girls) kao Sybil Stamfordis.

The Pale Horse na Amazon Prime stiže 13. ožujka.

The Pale Horse

The Pale Horse

The Pale Horse

Check Also

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

The Terror: Devil in Silver, Dan Stevens tumačit će glavnu ulogu!

Antologijska horor serija The Terror vraća se na AMC s trećom sezonom, koja nosi naslov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics