Vrijeme je za odabrati stranu u traileru za seriju His Dark Materials

Nakon teasera objavljenog u veljači BBC i HBO su sada plasirali i trailer za fantasy seriju koja je adaptacija književnog serijala His Dark Materials (The Golden Compass, The Subtle Knife, i The Amber Spyglass), autora Philipa Pullmana. Prva sezona koja se radnjom oslanja na prvu knjigu, “The Golden Compass”, se počela snimati još početkom kolovoza prošle godine, a već u rujnu iste godine je službeno naručena i druga sezona od osam epizoda.

Scenarij za His Dark Materials potpisuje Jack Thorne (National Treasure, Harry Potter and the Cursed Child), a glavni režiser je Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech). Hooper će za sada režirati prve dvije epizode, Dawn Shadforth (Trust) će režirati 3. epizodu, Otto Bathurst (Peaky Blinders) epizodu 4&5, Euros Lyn (Torchwood, Black Mirror) epizodu 6 i Jamie Childs (Doctor Who) posljednje dvije epizode prve sezone.

Izvršni producenti serije su Dan McCulloch, Jane Tranter i Julie Gardner za Bad Wolf; Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Deborah Forte, Toby Emmerich i Carolyn Blackwood za New Line Cinema te Ben Irving i Piers Wenger za BBC One.

Glumačku ekipu serije čine Dafne Keen (Logan) kao Lyra, Lin Manuel-Miranda (Hamilton, Mary Poppins Returns) kao Lee Scoresby, James McAvoy (Split) kao Lyrin ujak – Lord Asriel, Clarke Peters (The Wire) kao The Master, Ian Gelder (Queers) kao učenjak Charles, Ruth Wilson (The Affair) kao famozna gospođa Coulter, Will Keen (Wolf Hall) kao otac MacPhail, Ariyon Bakare (Life) kao Lord Boreal, Georgina Campbell (Black Mirror) kao novinarka Adele Starminster, Anne-Marie Duff (Suffragette) kao Ma Costa, James Cosmo (Game of Thrones) kao Farder Coram, Lucien Msamati (Richard II) kao John Faa, Mat Fraser (Cast Offs) kao Raymond Van Geritt, with Geoff Bell (War Horse) kao Jack Verhoeven i Simon Manyonda (King Lear) kao Benjamin de Ruyter.

Mlade glumce čine Lewin Lloyd kao Roger Parslow, Daniel Frogson kao Tony Costa, Tyler Howitt kao Billy Costa i Archie Barnes kao Pantalaimon.

Prva sezona prati Lyru, koja se na prvi pogled čini kao obična, ali iznimno hrabra mlada djevojka s drugog svijeta. Njezina potraga za nestalim prijateljima postaje istraživanje i razumijevanje misterioznog fenomena zvanog Prah. Kako putuje kroz svjetove, uključujući i njezin vlastiti Lyra upoznaje odlučnog i hrabrog dječaka Willa. Zajedno će se susresti s neobičnim bićima i opasnim tajnama, sa sudbinom živih kako i mrtvih u njihovim rukama…

His Dark Materials na HBO i BBC One stiže kasnije ove godine.

His Dark Materials

His Dark Materials

Check Also

Novi teaser za Appleovu 2. sezonu serije Severance!

Objavljen je friški teaser za drugu sezonu jedne od najboljih Appleovih žanrovskih serija – Severance. …

Prvi trailer za seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Apple TV Plus konačno je objavio prvi trailer i poster za seriju Time Bandits, remake …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics