Trailer za The Rise of Skywalker nas vodi na početak kraja

Iako se za taj „trenutak“ moramo malo načekati. Jer friški trailer za posljednji film ne samo nove trilogije, već i cijele Skywalker sage, nas prvo podsjeća na sve velike trenutke iz proteklih filmova, kojih se doista rado iznova sjećamo. Već ovdje možemo vidjeti da režiser J.J. Abrams, koji se vratio za kormilo filma Star Wars: The Rise of Skywalker još jednom radi ono u čemu je najbolji – izazivanju nostalgije.

Zanimljivi trenuci tako dolaze pri samom kraju ovog neobičnog trailera. No to ne znači da video nije i općenito zanimljiv. Naprotiv. Kratak uvid u scene iz nadolazećeg filma postavlja nova pitanja. Posebno interesantan je prikaz zaista masivne flote First Ordera. Jer brodovi prikazani u sceni su ni više ni manje nego Zvjezdani razarači propale Galaktičke Imperije. Je li to tajna flota imperatora Palpatinea – refleksija na Katana Flotu iz popularnog SW književnog serija „Thrawnova trilogija“? U ovom trenutku nemamo odgovore. Tu je i pitanje zašto je zlatni droid brbljavac C3PO završio s crvenim očima. Kao i na kojoj se lokaciji odvija spektakularna borba između Rey i Kylo Rena. No pitanje koje će nesumnjivo biti glavni predmet diskusije u narednim danima, pa i mjesecima je što se događa u završnoj sceni? Je li Abrams dovoljno hrabar da Rey gurne na mračnu stranu, ili je ovo sigurnija vizija?

Tu su i prikazi novoga još neimenovanog pustinjskog planeta, kao i bolji pogled na novi lik Jannah koji igra Naomi Ackie (Lady Macbeth). Nažalost nismo dobili uvid u lik Zori koji igra Keri Russell (The Americans), za koji je glumica rekla da dijeli zajedničku prošlost s Dameronom. No zato možemo vidjeti voljenu i neprežaljenu Carrie Fisher kojoj je ovo na žalost zadnja pojava na velikim ekranima. Kako je Abrams već napomenuo, scene s Generalicom Leiom Organom preuzete su iz neiskorištenih scena iz ranijih filmova trilogije, te adaptirane za finale sage. Iako nije viđen u traileru, glas Marka Hamilla daje naslutiti da bi Lukea Skywalkera mogli vidjeti u flashbacku ili kao force ghosta, no zato ćemo sigurno vidjeti Iana McDarmida kao (klona) Sheeva Palpatinea kao i Billy De Williamsa kao Landa Calrissiana. Da je ovo zasigurno posljednji film Sage pokazuje i spektakularna glazbena podloga Johna Williamsa kojemu je ovo također zadnji put da radi na Star Wars filmu.

Generacijsko putovanje sa Star Wars: The Rise of Skywalker završava 20. prosinca.

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics