Pogledajte trailer za divni japanski film Howl from Beyond the Fog

Stigao je novi kaiju film – Howl from Beyond the Fog, koji je svoju premijeru imao u sklopu Atami Kaiju Film Festivala u Japanu. Zanimljivo je da je film donekle baziran na kratkoj priči iz 1951. godine – The Fog Horn autora Rayja Bradburyja. Ta ista priča je bila inspiracija za film iz 1953. The Beast from 20,000 Fathoms, koji je pak inspirirao film Godzilla iz 1954. godine.

Redatelj filma je Daisuke Sato, koji je prije ovog 2007. režirao i kratki film s istim čudovištem – Nebulom. Njegova inačica se zapravo pristojno razlikuje od drugih iz kaiju žanra. Svježinu je unio time što je Nebula zapravo čovjek u odijelu, a i ljudski likovi su lutke. To je danas u svakom slučaju drugačije, nostalgično vizualno iskustvo, koje nam servira film stvoren kroz posebnu tradicionalnu japansku FX tehniku koristeći lutke, minijature i “Suitmation” (originalni termin za tehniku portretiranja daikaijuja, glumac u odijelu čudovišta).

Za samo čudovište iliti Nebulu najvećim dijelom je zaslužan kultni Keizo Murase, koji je kreirao brojne legendarne kaijuje, uključujući i nekoliko različitih Godzilla. Najpoznatiji je kao tvorac odjela Varana, Titanosaurusa, King Konga (1962.), Gamere (1965.), King Ghidorah (1991.), Mecha-King Ghidorah, Mothra Larva/Imago (1992.).

Radnja filma Howl from Beyond the Fog je smještena u malo selo Kyushu, u Japanu, u vrijeme Meiji ere. Mladi dječak Ezana i slijepa žena Takiri nailaze na veliko čudovište Nebulu, na kojeg se još iz davnina gledalo kao zastrašujućeg boga jezera Ameno-sagiri iliti japanskog duha magle.

Howl from Beyond the Fog

Howl from Beyond the Fog

Howl from Beyond the Fog

Check Also

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Star Trek: Starfleet Academy, glavnu ulogu u seriji tumačit će Holly Hunter

Star Trek: Starfleet Academy, četvrta igrana serija i šesta koju producira Secret Hideout Alexa Kurtzmana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics