Prvi pogled na HBO-ovu antologijsku horor seriju Folklore

Eric Khoo i HBO Asia imaju nešto zastrašujuće u planu za svoje gledatelje, taman prigodno za nadolazeću Noć vještica.

Folklore je šestodjelna antologijska horor serija koja se u svakoj od svojih samostalnih epizoda bavi praznovjerjem i mitovima iz rodnih zemlja redatelja – Indonezija, Malezija, Singapur, Korea, Japan i Tajland. Tvorac i showrunner serije Eric Khoo je imao jedan uvjet, a to je da svaka epizoda mora biti na glavnom jeziku te države. Objasnio je to riječima: “Kulturno i estetski funkcionira puno bolje. Jer ako gledate japanski horor film, a priča se na engleskom jeziku, to izgleda kao vic. S određenim azijskim filovima, poput tajlandskog, vrlo je važno kako likovi pričaju i ispoljavaju emocije.” Riječ je o seriji koja pokušava rebootati azijski horor žanr, te modernizirati lokalne legende i pretvoriti ih u nešto aktualno.

Režiseri su: Joko Anwar – Indonezija (Halfworlds, Satan’s Slave), Takumi Saitoh – Japan (Blank 13, Ramen Teh), Lee Sang-Woo – Koreja (Barbie, Dirty Romance), Ho Yuhang – Malezija (Rain Dogs, Mrs. K), Eric Khoo – Singapur (12 Storeys) i Pen-Ek Ratanaruang – Tajland (Last Life in the Universe).

Glumačka postava također donosi neka poznata lica: Kazuki Kitamura (Godzilla: Final Wars, Kill Bill), Bront Palarae (Halfworlds, Satan’s Slave) i Lee Chae-Yeon (Running Man).

Folklore na HBO Asia stiže 07. listopada.

Folklore

Check Also

Otkrijte simpatični kratki SF film Floaters

U dalekoj budućnosti dva svemirska broda susreću se plutajući nad futurističkim, distopijskim gradom, u ovom …

Made for Love: prvi teaser za komičnu žanrovsku HBO-ovu seriju!

HBO Max je objavio prvi teaser za nadolazeću komičnu, ali ujedno i vrlo mračnu distopijsku …

Web Statistics