Prvi pogled na HBO-ovu antologijsku horor seriju Folklore

Eric Khoo i HBO Asia imaju nešto zastrašujuće u planu za svoje gledatelje, taman prigodno za nadolazeću Noć vještica.

Folklore je šestodjelna antologijska horor serija koja se u svakoj od svojih samostalnih epizoda bavi praznovjerjem i mitovima iz rodnih zemlja redatelja – Indonezija, Malezija, Singapur, Korea, Japan i Tajland. Tvorac i showrunner serije Eric Khoo je imao jedan uvjet, a to je da svaka epizoda mora biti na glavnom jeziku te države. Objasnio je to riječima: “Kulturno i estetski funkcionira puno bolje. Jer ako gledate japanski horor film, a priča se na engleskom jeziku, to izgleda kao vic. S određenim azijskim filovima, poput tajlandskog, vrlo je važno kako likovi pričaju i ispoljavaju emocije.” Riječ je o seriji koja pokušava rebootati azijski horor žanr, te modernizirati lokalne legende i pretvoriti ih u nešto aktualno.

Režiseri su: Joko Anwar – Indonezija (Halfworlds, Satan’s Slave), Takumi Saitoh – Japan (Blank 13, Ramen Teh), Lee Sang-Woo – Koreja (Barbie, Dirty Romance), Ho Yuhang – Malezija (Rain Dogs, Mrs. K), Eric Khoo – Singapur (12 Storeys) i Pen-Ek Ratanaruang – Tajland (Last Life in the Universe).

Glumačka postava također donosi neka poznata lica: Kazuki Kitamura (Godzilla: Final Wars, Kill Bill), Bront Palarae (Halfworlds, Satan’s Slave) i Lee Chae-Yeon (Running Man).

Folklore na HBO Asia stiže 07. listopada.

Folklore

Check Also

Trailer za nagrađivani nezavisni SF triler Volition

Giant Pictures je objavio službeni trailer za nezavisni SF triler Volition, koji je prošle godine …

Henry Cavill još nije gotov s ulogom Supermana!

Sve se čini da i dalje nismo gotovi sa Henryjem Cavillom kao Supermanom. Kako je …

Web Statistics