Prvi pogled na HBO-ovu antologijsku horor seriju Folklore

Eric Khoo i HBO Asia imaju nešto zastrašujuće u planu za svoje gledatelje, taman prigodno za nadolazeću Noć vještica.

Folklore je šestodjelna antologijska horor serija koja se u svakoj od svojih samostalnih epizoda bavi praznovjerjem i mitovima iz rodnih zemlja redatelja – Indonezija, Malezija, Singapur, Korea, Japan i Tajland. Tvorac i showrunner serije Eric Khoo je imao jedan uvjet, a to je da svaka epizoda mora biti na glavnom jeziku te države. Objasnio je to riječima: “Kulturno i estetski funkcionira puno bolje. Jer ako gledate japanski horor film, a priča se na engleskom jeziku, to izgleda kao vic. S određenim azijskim filovima, poput tajlandskog, vrlo je važno kako likovi pričaju i ispoljavaju emocije.” Riječ je o seriji koja pokušava rebootati azijski horor žanr, te modernizirati lokalne legende i pretvoriti ih u nešto aktualno.

Režiseri su: Joko Anwar – Indonezija (Halfworlds, Satan’s Slave), Takumi Saitoh – Japan (Blank 13, Ramen Teh), Lee Sang-Woo – Koreja (Barbie, Dirty Romance), Ho Yuhang – Malezija (Rain Dogs, Mrs. K), Eric Khoo – Singapur (12 Storeys) i Pen-Ek Ratanaruang – Tajland (Last Life in the Universe).

Glumačka postava također donosi neka poznata lica: Kazuki Kitamura (Godzilla: Final Wars, Kill Bill), Bront Palarae (Halfworlds, Satan’s Slave) i Lee Chae-Yeon (Running Man).

Folklore na HBO Asia stiže 07. listopada.

Folklore

Check Also

One Piece: prvi pogled na Netflixovu igranu adaptaciju!

Za sve fanove One Piecea imamo jako dobre vijesti, ili se bar nadamo da imamo …

Tomb Raider: Amazon radi na novom filmu, igranoj seriji i videoigri!

Amazon je po svemu sudeći odlučio zaigrati na veliko po pitanju Tomb Raidera. Prvo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics