Trailer za filmski fantasy spektakl “Ljepotica i zvijer”

Iako Stari kontinent ne proizvodi vizualno spektakularne i skupe produkcije u količinama u kojoj to radi Hollywood, velike europske kinematografije kontinuirano stvaraju raskošne i atraktivne filmove. La belle & la bête, u prijevodu Ljepotica i zvijer, je jedan takav film francuskog redatelja Christophea Gansa (Vučje bratstvo) koji karijeru gradi na fantasy, horor i filmovima nastalim kao adaptacijama video-igara. Popularna priča o Ljepotici koja mora ‘poći’ za ružnu Zvijer vjerojatno je najpoznatija u Disneyevu ruhu (tko se još sjeća Ljepotice i zvijeri, prvog dugometražnog filma Jeana Cocteaua iz 1946.?), a autor koji je prema usmenoj predaji bajku zapisao jest francuski pisac Charles Perrault.

Filmska priča ide otprilike ovako: Negdje oko 1720. godine, nakon havarije svoje trgovačke flote, osiromašeni trgovac se sa svojih šestero djece preseli na selo. Po povratku s jednog od svojih putovanja, zaluta na imanje Zvijeri koja ga osudi na smrt zbog krađe ruže. No, njegova najmlađa kćer velikog srca, Ljepotica, pristane živjeti s ružnom Zvijeri u zamjenu za očev život. Premda se njezina sudbina činila strašnom, Ljepotica je s vremenom upoznala Zvijer, saznala mu prošlost i otkrila njegovu dobru dušu te ga oslobodila kletve…

Film La belle & la bête stiže u kina 27. veljače, a prema traileru izgleda kao tipičan, moderan fantasy u kojem dominiraju vizualni efekti. Posjeduje li neki, da ga tako nazovemo, europski štih (ili pošteno ispričanu priču), tek ćemo vidjeti, no sumnjamo da može biti lošiji od bilo čega sličnog holivudskog. Uloge tumače Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, a scenarij su napisali redatelj Christophe Gans i Sandra Vo-Anh.

Check Also

Resident Evil: Death Island, saga se nastavlja i stiže ovo ljeto!

Sony Pictures Home Entertainment je netom objavio prvi teaser trailer za Resident Evil: Death Island, …

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics