Trailer za dukumentarac o nastajanju kultnog filma Beetlejuice!

Možda se sjećate da je 2018. godine pokrenuta Kickstarter kampanja za prikupljanje sredstava za Documentary for the Recently Deceased: The Making of Beetlejuice, i sada je dokumentarac skoro pa dovršen, a u prilog tome ide i nedavno objavljeni trailer.

Documentary for the Recently Deceased: The Making of Beetlejuice se trenutno nalazi u postprodukciji, a pripremili su ga i producirali Adam F. Goldberg (The Goldbergs, Schooled) i Lee Leshen (Back in Time, Ghostheads) zajedno s francuskim redateljem Fredom Chinom. Stoga ukoliko ste fan Beetlejuicea onda je ovo obavezno “štivo”. Dokumentarac pokriva sve aspekte proizvodnje Beetlejuicea, od snimanja u East Corinthu u Vermontu, stop motion tehnike i specijalnih efekata korištenih na filmu, do serije ekskuzivnih intervjua, ali i rijetkih arhivskih fotki koje je tijekom godina skupio redatelj Fred China. Također dokumentarac će otkriti fotke i video materijale snimljene ize scene, te rijetke koncept artove i nacrte. Očekivano imat ćete prilike vidjeti i intervjue s glumačkom postavom, kao i intervjue s ljudima iz East Corintha koji su tamo bili prisutni u vrijeme snimanja filma, a zgodan dodatak će biti i fanovi koji izrađuju stvari povezane s filmom, kao i sakupljači rekvizita vezanih uz film. Kad smo već kod rekvizita, film će predstaviti i Toma Spinu, koji je radio na obnavljanju rekvizita iz Beetlejuicea. Ono što nas najviše veseli je što će dokumentarac otkriti i nikad do sad prikazane arhivske snimke, uključujući i stop-motion sekvence snimane u 2K specijalno za ovu prigodu.

Iako je produkcija na Documentary for the Recently Deceased: The Making of Beetlejuice sada privremeno stala radi epidemije koronavirusa, ipak se očekuje kako ćemo ga gledati ove godine kako je i planirano.

Zanimljivo je kako se lokacija snimanja, odnosno East Corinth, u Vermontu nije bitno promjenio od kada je 1987. tamo sniman Burtonov klasik. Još jedna zanimljivost je da je art za poster doxa radio Kyle Lambert, čiji ćete stil vjerojatno prepoznati s njegovog rada na posterima za Stranger Things.

Beetlejuice

Check Also

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 4. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Indie igra Dredge dobiva igranu filmsku adaptaciju!

Black Salt Games i Story Kitchen udružuju snage kako bi napravili igranu adaptaciju vrlo hvaljene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics