Trailer za nezavisni distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod nazivom Vesper Seeds. Redatelji filma su Kristina Buozyte i Bruno Samper koji su već surađivali zajedno na hvaljenom SF trileru Vanishing Waves. Scenarij potpisuju Buozyte, Samper i Brian Clark.

Puni trailer otkriva da se futuristički i mistični elementi Vespera protežu mnogo dalje od onoga što je izvorni trailer sugerirao. Ovaj put dobivamo uvid u činjenicu da se Zemlja, čini se, okrenula protiv čovječanstva na sve načine.

Smješten u distopijsku budućnost nakon raspada Zemljinog ekosustava, radnja prati Vesper, 13-godišnju odlučnu djevojku koja svojim iznimnim vještinama preživljava u propadajućim ostacima urušenog svijeta sa svojim bolesnim ocem Dariusom. Kad Vesper pronađe misterioznu ženu, Camelliju, samu i dezorijentiranu nakon pada aviona, pristaje pomoći u pronalasku njezinog nestalog suputnika u zamjenu da je odvede u Citadelu – mračno centralno središte u kojem oligarsi koriste genetske tehnologije kako bi vladali svijetom. Vesper uskoro otkriva da bi njezin zli susjed Jonas, mogao biti odgovoran za nesreću koja je zadesila Camelliju. Prisiljena na opasnu avanturu koja kulminira nasilnim obračunom, Vesper se mora osloniti na svoju domišljatost i sposobnosti bio-hakiranja kako bi otključala način za stvaranje alternativne budućnosti.

Glavne uloge tumače Eddie Marsan (Sherlock Holmes), Raffiella Chapman (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), Rosy McEwen (The Alienist), Richard Brake (Game of Thrones) i Melanie Gaydos (Insidious: The Last Key).

Film je premijeru doživio prošli mjesec na Karlovy Vary Film Festivalu, dok u američka kina stiže 30. rujna. Vesper za sada od kritike ima samo pozitivne recenzije na stranici Rotten Tomatoes:

“Vesper je znanstvenofantastični film fasciniran Zemljinim preživljavanjem, a ne uglađeni, artistički spektakl – iako često jednako očarava.” – Variety.

“Njihova izgradnja svijeta je zapanjujuća. Kroz mješavinu VFX-a i praktičnih efekata, stvorili su svijet koji djeluje jednako drevno koliko i futuristički.” – The Playlist.

“Mnogi ritmovi i vizuali filma odjekuju kinematografskom prošlošću. Ali Buožytė i Samper ipak uspijevaju staviti vrlo jedinstven pečat u nastojanju da stvore dosljedno provokativno i sveobuhvatno ostvarenje.” – Cineuropa.

Vesper

Check Also

Percy Jackson and the Olympians: novi poster i fotografije!

Još malo se morate strpiti do Disneyjeve serije Percy Jackson and the Olympians, ali zato …

For All Mankind: prvi pogled na 4. sezonu Appleove serije!

Prošlo je nešto više od godinu dana od šokantnog finala treće sezone serije For All …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics