Trailer za 4. epizodu 8. sezone serije Igra prijestolja – Posljednji rat

Treća epizoda osme sezone serije Igra prijestolja je prigodno nosila naziv The Long Night odnosno Duga noć. Epizoda koju je režirao Miguel Sapochnik (The Battle of the Bastards, Hardhome), i prva koju potpisuju David Benioff i Dan Weiss završila je porazom Noćnog kralja, porazom koji je imao visoku cijenu. Sada kada je ceh plaćen i Veliki rat dobiven, vrijeme je za Posljednji rat, kako je i najavljeno u traileru za četvrtu epizodu.

“Pobjedili smo u Velikom ratu, sada ćemo pobjediti u Posljednjem ratu.”

Duga noć traje 82 minute što je za sada čini najdužom epizodom serije. Gledatelji to trajanje neće osjetiti jer akcija počinje praktički odmah. Poput Bitke za Helmovu klisuru iz Gospodara prstenova, Bitka za Oštrozimlje je noćna bitka, što značajno doprinosi zlokobnom osjećaju koji konstantno raste. Živi ne vide gotovo ništa, a zima koju sa sobom donosi Noćni kralj crpi njihovu energiju iznimno brzo…

Trailer za četvrtu epizodu očekivano nije otkrio naslov iste, ali je dao mali uvid u ono što nas očekuje. Koalicija sa Sjevera sada se okreće Kraljevom grudobranu i borbi sa Cersei Lannister. Cersei, Euron Greyjoy i 20 tisuća plaćenika Zlatne trupe će bez ikakve sumnje koaliciji sa Sjevera pružiti veliki otpor, no teško je povjerovati da bi taj sukob mogao zasjeniti ovaj između vatre i leda kojeg smo upravo imali prilike pogledati. No ovo je Igra prijestolja, gdje stvari često znaju otići u neplaniranom smjeru, stoga ipak treba pričekati i vidjeti što će se točno i kako odigrati dalje. Također nije zgorega spomenuti kako trailer otkriva da su oba Danyjina zmaja i dalje živi. I ne samo oni, i Duh je dalje među živima, pa se nadamo da će biti pristojno “iskorišten” u nekoj od preostalih epizoda.

HBO je također objavio i video koji nas vodi kroz epizodu The Long Night. Video sadrži intervjue s izvršnim producentima D.B. Weissom i Davidom Benioffom koji nam pokušavaju opravdati svoje izbore i twistove za ovu značajnu epizodu. Također je objavljen i video iza scene od čak 40 minuta, u kojem gledatelji imaju prilike vidjeti koliko je zapravo truda i muke uloženo u ovo iznimno naporno snimanje od čak 11 tjedana.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics