Trailer za 3. epizodu 8. sezone serije Igra prijestolja – mrtvi su već stigli

Druga epizoda osme sezone serije Igra prijestolja je vrlo znakovito naslovljena A Knight of the Seven Kingdoms. Epizoda koju je režirao David Nutter (The Rains of Castamere), a napisao Bryan Cogman završila je početkom kraja, kada je vojska mrtvih stigla pred Winterfell i najavila bitku između leda i vatre… Da, riječ je o bitci čija je produkcija zašla gotovo u sfere mita. Snimala se 11 tjedana, te je zahtjevala čak 750 ljudi.

“Najhrabrije što možemo učiniti sada je pogledati istini u oči.”

Trailer za treću epizodu očekivano nije okrio naslov iste, ali je dao mali uvid u ono što nas očekuje. Možda je najuočljivija stvar u novom traileru upravo izostanak Noćnog kralja i njegovog zmaja. Zadnji puta su viđeni kada su ružili Zid, te se njihov izostanak logično čini vrlo značajnim za daljnja događanja. Druga iznimno bitna stvar je značajno upozorenje Daenerys Targaryen da su mrtvi već stigli. To ide na ruku teoriji da su svi mrtvi u kripti zapravo bijeli šetači ili će to postati kada ih posjeti Noćni kralj, što nas opet vraća na već spomenuti njegov izostanak do sada. Jer teško da se upozorenje Daenerys jednostavno referira na vojsku mrtvih ispred zidina, jer to bi bila doista nepotrebna konstatacija očitoga. Stoga čini se da su mrtvi već unutar zidina, i to tamo gdje su svi mislili kako su najsigurniji… S time se nekako slažu i kadrovi s Aryom Stark, koja franatično trči kriptom Winterfella.

Prve dvije epizode bavile su se postavljanjem figura na ploči i zatvaranjem brojnih odnosa među likovima, jer sasvim je sigurno da neki od njih neće preživjeti bitku s vojskom mrtvih. U svakom slučaju iduća će epizoda imati dovoljno vremena da ostavi značajan trag s obzirom da će trajati skoro 80 minuta. Također nema puno prostora sumnji da nećemo dobiti doista epsku bitku, već time što ju režira Miguel Sapochnik koji je režirao i epizode The Battle of the Bastards i Hardhome.

HBO je također objavio i video koji nas vodi kroz epizodu A Knight of the Seven Kingdoms, koji sadrži intervjue s izvršnim producentima D.B. Weissom i Davidom Benioffom. No to nije sve, objavljen je i video iza scene u kojem imate prilike čuti i vidjeti kako talentiranu ekipu iza kamere tako i onu ispred. I dosta imate što za vidjeti u tih 20 minuta pa ako ste pogledali drugu epizodu zadnje sezone serije Igra prijestolja tada nema razloga da se ne bacite na gledanje.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics