Trailer za 2. sezonu TNT-ove serije Snowpiercer

TNT je objavio puni trailer za drugu sezonu serije Snowpiercer koja ovaj mjesec stiže na male ekrane. Serija je temeljena na istoimenom hvaljenom filmu iz 2013. redatelja Joon-ho Bonga, koji je pak nastao prema postapokaliptičnom stripu Le Transperceneige Jacquesa Loba. Prva sezona na stranici Rotten Tomatoes nosi ocjenu kritičara od 61%, dok je ocjena gledatelja 71%. Moram priznati da sam sama bliže ocjeni kritičara, i složila bi se donekle s njihovom procjenom koja govori u prilog nešto zanimljivijoj drugoj polovici sezone, ali ipak s nedovoljno onoga što je film činilo posebnim. No ne bi išla ni tako daleko da poput nekih napišem da je to jako duga vožnja koja ne vodi nigdje.

Radnja je smještena sedam godina nakon što je svijet postao ledena pustinja, te je usmjerena na ostatke čovječanstva, koji žive u gigantskom vlaku, sastavljenom od 1,001 vagona, vječito u pokretu, koji su dom tisućama onih dovoljno bogatih da kupe kartu ili onima dovoljno sretnih da se ukrcaju. Klasni ratovi, društvena nepravda i politika preživljavanja su pitanja kojima će se baviti televizijska adaptacija.

Ako niste pogledali prvu sezonu do kraja, u ostatku teksta vas očekuju neki spojleri.

Graeme Manson je svojedobno istaknuo kako je jedna od ključnih točaka 2. sezone ona koja obilježava pomak moći između Melanie (Jennifer Connelly) i Andrea (Daveed Diggs), s Laytonom koji preuzima odgovornost za stvaranje nove demokracije. “Pronalazi Melanie i Laytona na ‘istoj nozi’, što [označava] sljedeće poglavlje tog odnosa. Dakle, 2. sezona nudi puno više, uz komplikaciju s Wilfordom (Sean Bean), zastrašujućim neprijateljem, i likom kojeg tumači Rowan [Blanchard].” – izjavio je showrunner.

Pojavljuje se nova borba za moć koja uzrokuje opasan razdor jer su ljudi podijeljeni između svoje odanosti Laytonu i gospodinu Wilfordu, koji ima novi vlak, novu tehnologiju i plan igre koji drži sve u nagađanju što slijedi. Dok se Layton bori protiv Wilforda za dušu Snowpiercera, Melanie otvara novi front sa šokantnim novim otkrićem koje bi moglo promijeniti sudbinu čovječanstva.

Druga sezona serije Snowpiercer na TNT stiže 25. siječnja, a na Netflix stiže dan kasnije.

Snowpiercer

Snowpiercer

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics