Zaputite se u istraživanje novih svjetova s trailerom za 2. sezonu Star Trek: Discoveryja

Druga sezona serije Star Trek: Discovery, će čini se napustiti mračnu atmosferu prve, i nakon kaosa s Klingoncima, dati nam jedno zabavnije Trek iskustvo. Jer Discovery je konačno spreman da se zaputi u nepoznato, i krene u otkrivanje misterija i novih svjetova. Barem sudeći po traileru za drugu sezonu, koji je upravo prikazan na panelu na SDCC-u.

Trailer, kojim dominira humor, eksplozivna akcija, i zaista spektakularan filmski CGI, daje nam naznake moguće radnje. Uz Discovery, trailerom dominira kultni USS Enterprise NCC-1701, kojeg smo imali prilike vidjeti u završnim minutama prve sezone. Tu je i kapetan Christopher Pike, kojeg glumi Anson Mount (Hell on Wheels) i koji jezivo sliči (i to je dobra stvar) Jeffreyju Hunteru, koji je ovjekovječio ovog zanimljivog federacijskog kapetana u TOS pilotu, „The Cage“. Tu su i redizajnirane, ali i dalje prepoznatljive crveno-žuto-plave uniforme, koje su sudeći po prijašnjim informacijama u upotrebi samo na brodovima klase Constitution. Fali jedino lik kojeg fanovi najviše žele vidjeti, logični znanstveni časnik Spock, koji je prigodno na dopustu. No to ne znači da nećemo vidjeti ovog kultnog Vulkanca. Prva sezona otkrila nam je da je glavni lik na Discoveryju Michael Burnham (Sonequa Martin Green), Spockova polusestra, a nakon finalne epizode rečeno je da će druga sezona kojoj je tema obitelj, prikazati flashbacke u kojima bi trebali vidjeti mladog Spocka.

No sudeći po viđenom u traileru, misterioznim signalima koji se pojavljuju diljem galaksije, i koji predstavljaju potencijalnu prijetnju kozmičkih razmjera, Spocka bi mogli vidjeti i u glavnoj radnji, budući da je upravo on spomenut kao netko tko može razriješiti misterij. Zanimljivo je to da će Pike imati veću ulogu, budući da upravo on postaje privremeni kapetan Discoveryja, na iznenađenje Burnham i prvog časnika Saru. Ostatkom trailera dominira akcija, ali i humor, kojemu će najviše doprinijeti pojava glavne inženjerke Denise Reno koju glumi komičarka Tig Notaro, kao i znanstvenog časnika Linusa, pripadnika vrste Sauriana, koju smo zadnji put imali priliku nakratko vidjeti u „Star Trek: The Motion Picture“.

Star Trek: Discovery

Tu su i ostali članovi posade Discoveryja poput znanstvenog dua Stametsa i Tilly, ali i ekipe s mosta za koje se nadamo da ćemo ih češće viđati. Također, kako je spomenuto na panelu, Pikeu će se pridružiti još jedan kultni lik iz „The Cage“, Number One, koju je proslavila Majel Barret, a koju će sada igrati ni više ni manje nego Rebecca Romijn (X-Men).

Od ostalih informacija s panela vezanih za drugu sezonu, valja napomenuti da ćemo vidjeti i dom Saru, kao i da će serija nastaviti istraživati klingonsku kulturu i politiku kroz likove L’Rell i Asha Tylera. Fokus će biti posvećen neobičnoj vezi između ovo dvoje likova.

Nažalost, panel je bio vezan isključivo za „Star Trek: Discovery“, tako da nismo dobili informacije vezane za ostale Star Trek projekte, poput moguće serije sa Patrickom Stewartom u glavnoj ulozi. No svakako nas je iznenadila vijest o četiri 15-minutna filma. Ovi kratki filmovi – „Short Treks“ – fokusirati će se na pojedine likove: na Tillyn prvi dolazak na Discovery, priču vezanu uz Harryja Mudda, Saru kao prvog Kelpiana u Zvjezdanoj floti, i Crafta (Aldis Hodge), čovjeka koji se budi na palubi napuštenog broda.

Ti kratki filmovi biti će prikazani ovoga prosinca, a u otkrivanje novih svjetova s „Discoveryjem“, zaputiti ćemo se u siječnju 2019.

Star Trek: Discovery
Ep #201 Rachael Ancheril kao Lt. Nhan; Sonequa Martin-Green kao Michael Burnham; Anson Mount kao Captain Pike; David Benjamin Tomlinson kao Linus; Doug Jones kao Saru: Sean Connolly Affleck kao Lt. Connolly.
Star Trek: Discovery
Ep #201 Anson Mount kao Captain Pike.
Star Trek: Discovery
Ep #201 Sonequa Martin-Green kao Michael Burnham.
Star Trek: Discovery
Ep #201 Tig Notaro kao Chief Engineer Reno.
Star Trek: Discovery
Ep #201 Rachael Ancheril kao Lt. Nhan; Sonequa Martin-Green kao Michael Burnham; Anson Mount kao Captain Pike.
Star Trek: Discovery
Ep #201 Anson Mount kao Captain Pike; Rachael Ancheril kao Lt. Nhan; Sonequa Martin-Green kao Michael Burnham.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics