Trailer prodire duboko u horor novog ruskog filma The Superdeep

Trenutno se u postprodukciji nalazi novi ruski žanrovski film na engleskom jeziku The Superdeep (Kolskaya Sverhglubokaya). Film je napisao i režirao Arseny Syuhin. Producenti su Sergey Torchilin, Alexander Kalushkin, Ivan Tarlykov, Konstantin Elkin i Andrey Lyakhov.

Radnja filma je inspirirana stvarnim događajima, a sudeći prema traileru dio inspiracije dolazi iz kultnih filmova Alien i The Thing. Službeni sinopsis glasi: Mali istraživački tim se spustio ispod površine Zemlje kako bi saznali kakvu to tajnu skriva najdublja bušotina na svijetu. Ono što su otkrili je najveća prijetnja ljudskom rodu. Sudbina čovječanstva se sada nalazi u rukama onih koji su se zaputili u neistražene dubine Zemlje.

Kola superduboka bušotina je stvarna i nalazi se na poluotoku Kola na dalekom sjeveru Rusije. Njezina dubina je 12.262 metra, a napravljena je s ciljem detaljnijih znanstvenih istraživanja Zemljine kore. Točnije, tijekom Hladnog rata i Svemirske utrke, Amerika i Sovjetski Savez su vodili još jedan, bitno manje popularan rat, s ciljem iskapanja što dublje rupe da bi se otkrilo što se krije ispod Zemljine površine. Tijekom godina, detektirani su razni misteriozni događaji povezani s tom bušotinom. 1984. godine zabilježeni su neobjašnjivi zvukovi poput vriskova mnogih glasova na dubini većoj od 12 kilometara. Nakon tih događaja bušotina je zatvorena.

Zanimljivo je da je do 2008. godine, Kola superduboka bušotina bila najdublja rupa na svijetu. Rekord joj je oduzela Maersk Oil kompanija koja je izbušila rupu duboku 12,29 km, a 2011. godine postavljen je i novi rekord od 12,345 u blizini obale ruskog otoka Sahalina. Ipak, Kola superduboka bušotina i dalje drži svoj specifični rekord, jer ona nije nastala zbog novca i nafte, nego zbog želje za znanjem. Stoga je još uvijek najdublja rupa na svijetu iskopana za potrebe znanstvenih istraživanja. Najinteresantnije otkriće te bušotine je bilo otkrivanje biološke aktivnosti u stijenama starim više od dvije milijarde godina.

Glavne uloge tumače Milena Radulović, Nikita Dyuvbanov, Vadim Demchog, Ilya Ilinykh i Nikita Dyuvbanov.

Film bi u Rusiji na velika platna trebao stići 17. rujna.

The Superdeep

The Superdeep

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics