Tradicija se nastavlja, za Noć vještica stiže “Jigsaw”

Na velika platna stiže jedan od najiščekivanijih kultnih horora – Jigsaw, sudeći prema iznimnom interesu publike, koji su nastavak franšize Slagalica strave čekali čak sedam godina. Osmi film u franšizi već je izdominirao svjetske blagajne otvorivši se kao broj 1 ovog vikenda. Jigsaw nam stiže 13 godina nakon premijere prvog filma, koji je izazvao nervozu i oduševljenje kod svakog tko ga je pogledao.

Filmovi “Slagalica strave”, koju je Guinnessova knjiga rekorda proglasila najuspješnijom franšizom, redefinirali su gledanje horor filmova jedinstvenom kombinacijom straha, enigmatičnosti, izopačenosti i krvoprolića. Izvornu ideju razvili su James Wan i Leigh Whannell u Melbourneu, Australiji, počevši s prvim filmom “Slagalica strave” 2004. godine. Do danas je snimljeno sedam filmova koji su sve skupa zaradili 874 milijuna dolara u cijelom svijetu i stvorili jednog od najutjecajnijih filmskih negativaca svih vremena. Prateći manipulacije smrtno bolesnog Jigsawa, čiji rigorozni pogledi na grijeh i iskupljenje ga nadahnu da stvara mračne scenarije u kojem se za svoj život moraju boriti oni za koje smatra da nisu svjesni svojih grijeha i da se moraju iskupiti, filmovi „Slagalica strave“ su oduvijek bili napeti hitovi koji potiču na razmišljanje i izazivaju strah.

Osmi film u franšizi “Slagalica strave” pod nazivom “Jigsaw” donosi poznatu priču i još poznatijeg ubojicu. Tijela se počinju pojavljivati po gradu, i svako od njih je suočeno s jedinstveno ružnom smrću. Dok se istraga odvija, dokazi upućuju na jednog čovjeka: Johna Kramera. Kako je to moguće? Čovjek poznat kao Jigsaw je mrtav više od desetljeća.

Film su režirali Michael i Peter Spierig (Daybreakers, Predestination, Winchester), a scenarij potpisuju Josh Stolberg i Pete Goldfinger (Piranha 3D, Sorority Row). Glumačku ekipu čine Mandela Van Peebles, Brittany Allen, Callum Keith Rennie, Matt Passmore, Hannah Emily Anderson, Josiah Black, Shaquan Lewis, Michael Bolsvert i James Gomez.

„Snimili smo film koji se razlikuje od svih filmova „Slagalica strave“ koji su mu prethodili. S druge strane, upravo ti filmovi “Slagalica strave” razlikuju se od svih ostalih filmova iz ovog žanra, pa mislim da smo tome i ostali vjerni.“

Jigsaw u domaća kina stiže prigodno na Noć vještica.

Jigsaw

Check Also

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics