Three Thousand Years of Longing: prvi trailer za fantasy film Georgea Millera!

MGM je konačno otkrio trailer za epski fantasy film Three Thousand Years of Longing redatelja Georgea Millera (Mad Max: Fury Road). Film je baziran na kratkoj priči The Djinn in the Nightingale’s Eye (Džin iz slavujeva oka) autorice A. S. Byatt. Ta priča ujedno je naslovna priča zbirke u kojoj se uz nju nalaze još tri kratke priče. Zbirku je kod nas objavio Vuković & Runjić 2002. godine. Scenarij za film potpisuju Miller i njegova kći Augusta Gore. Three Thousand Years of Longing već je doživio svoju premijeru u sklopu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu, dok se u kinima očekuje na ljeto.

Dr. Alithea Binnie zadovoljna je životom i stvorenje je razuma. Dok je u Istanbulu na konferenciji susreće Džina koji joj nudi tri želje u zamjenu za njegovu slobodu. Ovo predstavlja dva problema. Prvo, doktorica sumnja da je on uopće stvaran, a drugo, budući da je znanstvenica priče i mitologije, zna vrlo dobro sve priče o ‘pogrešnim’ željama. Džin je pak nastoji uvjeriti u suprotno pričajući joj fantastične priče o svojoj prošlosti. U konačnici doktorica zaželi želju koja ih oboje iznenadi.

Glavne uloge tumače Tilda Swinton (Snowpiercer), Idris Elba (The Suicide Squad), Aamito Lagum, Burcu Gölgedar, Matteo Bocelli, Kaan Guldur i Alyla Browne.

“To je projekt koji je u Milleru ‘žarko gorio’ više od 20 godina. Redatelj je izabrao A. S. Byattinu kratku priču, Džin iz slavujeva oka, tek malo nakon što je objavljena 1994. Od tada je petljao po njoj, između ostalih projekata, surađujući sa svojom kćeri Augustom Gore na scenariju koji je dobio dodatnu dimenziju kako su se vrijeme i tehnologija razvijali. To je film o ljubavi i ljudskoj povezanosti – čak i ako jedna od strana možda nije strogo gledano čovjek – ali je to također priča o svijetu koji sve više ometaju drugi, manje bitni prioriteti.” – Joe Utichi, Deadline.

“Three Thousand Years of Longing je ljubavna priča pripovjedačima. To je magnum opus Georgea Millera. Ljudi će reći da je to njegova verzija Oblika vode, ali je zapravo njegova verzija Drva života. Refleksja o našem vlastitom postojanju i žudnji da budemo voljeni. Tilda Swinton i Idris Elba uzdigli su se u nebesa.” – Clayton Davis, Variety.

Three Thousand Years of Longing u kina stiže 31. kolovoza.

“Što biste vi poželjeli?”

Three Thousand Years of Longing

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics