Three Thousand Years of Longing: novi trailer i isječak iz filma Georgea Millera

MGM je objavio novi trailer, isječak i poster epskog fantasy filma Three Thousand Years of Longing redatelja Georgea Millera (Mad Max: Fury Road). Film je baziran na kratkoj priči The Djinn in the Nightingale’s Eye (Džin iz slavujeva oka) autorice A. S. Byatt. Ta priča ujedno je naslovna priča zbirke u kojoj se uz nju nalaze još tri kratke priče. Zbirku je kod nas objavio Vuković & Runjić 2002. godine. Scenarij za film potpisuju Miller i njegova kći Augusta Gore.

Dr. Alithea Binnie zadovoljna je životom i stvorenje je razuma. Dok je u Istanbulu na konferenciji susreće Džina koji joj nudi tri želje u zamjenu za njegovu slobodu. Ovo predstavlja dva problema. Prvo, doktorica sumnja da je on uopće stvaran, a drugo, budući da je znanstvenica priče i mitologije, zna vrlo dobro sve priče o ‘pogrešnim’ željama. Džin je pak nastoji uvjeriti u suprotno pričajući joj fantastične priče o svojoj prošlosti. U konačnici doktorica zaželi želju koja ih oboje iznenadi.

Glavne uloge tumače Tilda Swinton (Snowpiercer), Idris Elba (The Suicide Squad), Aamito Lagum, Burcu Gölgedar, Matteo Bocelli, Kaan Guldur i Alyla Browne.

Three Thousand Years of Longing u kina stiže 26. kolovoza. Film je premijeru doživio u sklopu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu, i tamo je dobio šestominutni pljesak publike.

“[To je] mitska ekstravaganza koja ima i neočekivani humanistički kick. Ljubitelji povijesne fantastike će uživati, a oni od nas koji jednostavno volimo pripovijedanje u svim njegovim oblicima također ćemo dobiti prekrasan podsjetnik na zašto to volimo.” – Awards Daily

“Ekstravagantna egzotična fantazija Georgea Millera u kojoj glume Tilda Swinton i Idris Elba ‘nevjerojatno je maštovita’, ali ‘nije dovoljno očaravajuća'”. – BBC.com

Three Thousand Years of Longing

Check Also

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics