The Witches: prvi trailer za novu filmsku adaptaciju!

Warner Bros. nas je nemalo iznenadio kada je danas prvo objavio poster, a zatim i prvi trailer za Zemeckisovu (Forrest Gump, Back To The Future, The Polar Express) vizuju filma The Witches (Vještice), koji je pak adaptacija dječjeg mračnog fantasy romana Roalda Dahla. No možda je upravo najveća vijest to što film barem na američkom tržištu preskače kino dvorane i stiže na HBO Max, i to ni manje ni više prigodno za sezonu Noći vještica odnosno 22. listopada. Što se tiče inozemnog tržišta film se očekuje u kinima već 28. listopada.

Redatelj Nicolas Roeg je 1990. već vrlo uspješno adaptirao The Witches, u kojem je glavnu ulogu vrhovne vještice ostvarila fantastična Angelica Huston. Riječ je o filmu koji i dan danas nosi rijetku ocijenu od 100% na Rotten Tomatoes.

Zemeckisov remake se odvija oko dječaka (Jahzir Kadeem Bruno) koji se seli kod bake (Octavia Spencer) u ruralnu Alabamu u grad Demopolis. Godina je 1967., a dječak i njegova baka nalaze se u neočekivanoj bitci protiv varljivih glamuroznih vještica predvođenih vrhovnom vješticom (Anne Hathaway) koja svu djecu želi pretvoriti u miševe.

Iza Zemeckisovog remakea stoje imena “teške” kategorije, uključujući producente Guillerma del Toro i Alfonsa Cuaróna. Scenarij filma potpisuje Zemeckis, del Toro i i Kenya Barris (Blackish). Zanimljivo je da je Del Toro zapravo namjeravao režirati stop-motion verziju “Vještica” za Warner Bros. prije nego što je projekt prerastao u igrani film sa Zemeckisom kao redateljem i del Torom kao koscenristom i producentom.

Najavljuje se da će Zemeckisova adaptacija biti vjernija knjizi nego ona iz 1990. godine. Roegova verzija je zamijenila mladog britanskog dječaka za američkog, i nije imala mračno finale kao što je bio slučaj u predlošku (zbog kojega je sam Dahl imao loše mišljenje o filmu).

“Vještice su stvarne i ima ih posvuda.”

The Witches

The Witches

Check Also

Prvi pogled na film The Toxic Avenger

Prvi pogled na netipični superherojski film The Toxic Avenger u režiji Macona Blaira (I Don’t …

Percy Jackson and the Olympians: novi poster i fotografije!

Još malo se morate strpiti do Disneyjeve serije Percy Jackson and the Olympians, ali zato …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics