The Witcher: spremite se za putovanje na Kontinent s novim punokrvnim trailerom

Fanovi kniževnog serijala poljskog autora Andzreja Sapkowskog, su čini se došli na svoje. Jer na eventu Lucca Comics and Games Convention, Netflix je konačno prikazao dugoočekivani drugi trailer za nadolazeću adaptaciju The Witcher. Sudeći po viđenom, ovoga prosinca čeka nas fenomenalna avantura na Kontinentu.

Dok je prijašnji trailer prikazao neke od fascinantnih lokacija i stravičnih čudovišta, sada smo se usredotočili na samog glavnoj junaka – Geralta od Rivije (Henry Cavill). Geralt je Vještac, pripadnik specijalnog reda mutiranih ratnika, a posebnim moćima, koji koriste kombinaciju borilačkih vještina, otrova i magije da ubiju čudovišta. No on nije jedini heroj priče, u kojoj važnu ulogu imaju i dvije žene. Jedna od njih je moćna čarobnica Yennefer od Vengenberga (Anya Chalotra), koju Geralt susreće na kostimiranom balu. Druga, mlada princeza Ciri (Freya Allan) poslana je da nađe Geralta, budući da samo on može riješiti njen problem. A tu je i proročanstvo koje usko vezuje troje likova, ujedno i tema radnje prve sezone. Kako je showrunnerica Lauren S. Hissrich izjavila na panelu, adaptacija je napravila neke izmjene, tako da će se troje likova sresti ranije nego u knjigama: „Svo troje likova su na neki način siročad, te ne pripadaju ovom svijetu, samci. Nijedan od njih ne misli da treba drugog da preživi, no upravo će ih to naposljetku spojiti.“

Iako će serija obilovati čudovištima, koje vješci ubijaju za novac (jedno od njih možemo i vidjeti u traileru) pravi neprijatelj, i pravo zlo na Kontinentu zapravo su drugi ljudi. To možemo vidjeti već u sceni u kojema stanovnici grada neprijateljski dočekuju Geralta, kao i u dvorskim intrigama u koje će Geralt, Yen i Ciri biti uvučeni protiv svoje volje. Da neće sve ostati na intrigama pokazuju i scene bitki, poput one između kraljevstva Cintre i Nilfgaardske Imperije. A naravno tu je i vjerni Geraltov konj i suputnik Roach. Neke od gledatelja koji su gameri, ali nisu pročitali knjige moglo bi iznenaditi to da Geralt nosi samo jedan mač na leđima. Naime, kao vještac, Geralt koristi dva mača, srebrni za borbu sa čudovištima, te čelik za obračun s ljudima. U knjigama, pa i u seriji, upravo je Roach koji nosi jedan od mačeva, tako da razloga za brigu nema. A tu je i mali easter egg koji će oduševiti mnoge. Da, drvena kada je u seriji 😉

Jedina zamjerka je odsustvo slavenske muzike iz trailera, koji kao podlogu ima generičnu glazbu sličnu onoj od trailera Igre prijestolja. No razloga za brigu ne bi trebalo biti jer je na „The Witcheru“ radila ruska skladateljica Sonya Belousova. Tu je i manjak slavenskih elemenata u samom traileru, no trebamo imati na umu da je ovo ipak trailer za masovnu publiku, a znajući da se serijal snimao na lokacijama u Mađarskoj i Poljskoj, i taj bi problem trebao biti otklonjen kad vidimo finalni uradak.

Također, čini se da “The Witcher” nastavlja tradiciju „Igre prijestolja“, s adult tematikom. Hissrich je izjavila da je streaming medij puno liberalnijeg sadržaja od televizije, a kao što možemo vidjeti u sceni iz trailera, to je i iskorišteno. No to ne znači da će „The Witcher“ obilježiti sekspozicija, jer će prema izjavama showrunnera takve scene određivati sama radnja.

A kakav nas „The Witcher“ zapravo očekuje, otkriti ćemo relativno brzo. Jer osim trailera, Netflix je objavio i službeni datum premijere – na Kontinent krećemo 20. prosinca.

Glavne uloge tumače Henry Cavill kao Geralt od Rivije, Anya Chalotra (The ABC Murders, Wanderlust) kao Yennefer, Freya Allan (The War of the Worlds, Into The Badlands) kao Ciri, Jodhi May (Game of Thrones, Genius) kao Calanthe, Björn Hlynur Haraldsson (Fortitude) kao Eist, Adam Levy (Knightfall, Snatch) kao Mousesack, MyAnna Buring (Ripper Street, Kill List) kao Tissaia, Mimi Ndiweni (Black Earth Rising) kao Fringilla, Therica Wilson-Read (Profile) kao Sabrina, Emma Appleton (The End of The F**king World) kao Renfri, Eamon Farren (The ABC Murders, Twin Peaks) kao Cahir, Joey Batey (Knightfall, Strike) kao Jaskier, Lars Mikkelsen (House of Cards, Sherlock) kao Stregobor, Royce Pierreson (Wanderlust, Judy) kao Istredd, Maciej Musiał (1983) kao Sir Lazlo, Wilson Radjou-Pujalte (Jamillah & Aladdin, Dickensian) kao Dara i Anna Shaffer (Harry Potter) kao Triss.

The Witcher

The Witcher

The Witcher

The Witcher

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics