The Witcher: ravno sa SDCC-a stigao je prvi trailer

Iz dvorane H s ovogodišnjeg San Diego Comic-Cona stiže prvi trailer za iznimno iščekivanu Netflixovu seriju The Witcher.

Lauren Schmidt Hissrich (Daredevil) je showrunnerica i izvršna producentica serije zajedno s Alikom Sakharovom (House of Cards, Game of Thrones). Svojedobno je Hissrich izjavila da unatoč tome što je veliki fan video igara, će Netflixova serija biti nezavisna od njih i da se neće oslanjati na njih. “Željeli smo napraviti našu vlastitu vizualnu interpretaciju. Kako sam razvijala seriju tako sam se povukla od igranja video igara jer sam se htjela osigurati da serija koju stvaramo bude unikatna.” Također je izjavila i kako nema potrebe za bojazni da će serija biti bez ključnog kulturološkog konteksta. Sean Daniel, Jason Brown i Kathy Lingg su također izvršni producenti za Hivemind Entertainment zajedno s Tomekom Baginskim i Jarekom Sawkom za Platige Image.

U nedavnom intervjuu za EW showrunnerica je dala malo više detalja o adaptaciji:

“Nema tajne. Zapravo ne postoji zlikovac. Jedna od stvari koje uživamo istraživati su sve nijanse sive u knjigama. Likovi za koje navijate na početku možda neće biti likovi za koje ćete navijati na kraju. A likovi koje mrzite i koji se čine kao apsolutno zli motivirani su nečim što je razumljivo, ljudsko i emocionalno. Otkrila sam to pišući, ali i gledajući kasnije da se strane često mijenjaju.”

“Geralt je lovac na čudovišta i od samog početka smo pričali o tome kako da pokažemo ta čudovišta i ljude s kojima su u interakciji. Mislim da će se ljudi iznenaditi koliko smo čudovišta mogli napraviti i koliko su bitni za priču. Zaista se čini kao da priče čudovišta postaju usporedbe za veće stvari koje se sada događaju u svijetu u različitim političkim pojavama.”

Na samom panelu Hissrich je dodala: “Ono što je fantastično s Witcherom je što je on puno više od fantasyja. To je ustvari priča o obitelji. Ja bi seriju nazvala dodatkom knjigama. Poštujemo knjige, no moramo likovima dati prostora za disanje.”

Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones) režira četiri epizode serije, dok Alex Garcia Lopez i Charlotte Brändström režiraju po dvije epizode.

Uz Henryja Cavilla (Mission Impossible – Fallout, Justice League) kao Geralta od Rivije, glavne uloge tumače Freya Allan (The War of the Worlds, Into The Badlands) kao misteriozna mlada Ciri i Anya Chalotra (The ABC Murders, Wanderlust) kao Yennefer. Prve službene fotografije su nam otkrile upravo kako će točno izgledati ti likovi.

U ostalim većim ulogama nalaze se i Jodhi May (Game of Thrones, Genius) kao kraljica Calanthe; Bjorn Hlynur Haraldsson (Fortitude) kao njezin muž Eist; Adam Levy (Knightfall, Snatch) kao druid Mousesack; MyAnna Buring kao rektorica akademije magije u Aretuzi, Tissaia; Mimi Ndiweni i Therica Wilson-Read kao novakinje čarobnice – Fringilla i Sabrina, te Millie Brady kao izgnana princeza Renfri.

The Witcher na Netflix stiže u četvrtom kvartalu 2019. godine.

The Witcher

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics