The Witcher je trenutno najpopularnija serija u svijetu!

Netflix je pronašao svoj sljedeći hit, fantasy seriju The Witcher. The Witcher je neočekivano prestigao i Star Wars seriju The Mandalorian (Disney Plus), te time preuzeo tron kao najtraženija serija na svijetu u tjednu od 22. prosinca do 28. prosinca. The Witcher je također postao i najtraženija serija u Americi s gotovo 127 milijuna potraživanja u usporedbi s The Mandalorianom koji je u tom tjednu ostvario 115 milijuna potraživanja.

To je vrlo impresivan start za The Witcher, pogotovo ako uzmemo u obzir hype i popularnost serijala The Mandalorian koji je prošli tjedan skinuo s trona Stranger Things kao najtraženiju streaming seriju u Americi, gdje je ona držala prvo mjesto 21 tjedan na ljestvici Parrot Analyticsa.

Podaci s Parrot Analyticsa podupiru Netflixovu tvrdnju da je The Witcher jedna od njihovih najpopularnijih serija ove godine. Streaming div je u ponedjeljak otkrio svojih top 10 ovogodišnjih TV serija, gdje se The Witcher nalazi na drugom mjestu odmah iza serije Stranger Things u Americi, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Australiji na prvom mjestu. Netflixove liste su bazirane na tome koliko je kućanstva streamalo određeni naslov duže od dvije minute u prvih 28 dana nakon dolaska na platformu. No s obzirom da The Witcher nije bio dostupan toliko dugo, Netflix je koristio projekcije temeljene na dosadašnjoj bazi gledanja, iako nisu otkrivene nikakve stvarne brojke. Isto tako nije na odmet spomenuti kako je The Witcher ujedno i šesti na Netflixovoj listi najpopularnijih ovogodišnjih naslova koji uključuje serije i filmove.

Zanimljivo je da The Witcher nosi takvu popularnost unatoč kritikama koje mu u najmanju ruku nisu sklone. Serija u kojoj pratimo Geralta od Rivije kojeg tumači Henry Cavill na stranici Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu kritičara od 59% na 63 recenzije, ali zato nosi ocjenu gledatelja od 93% i to na preko 14.000 inputa.

Nevezano na ove podatke The Witcher također ide na našu top listu najboljih novih ovogodišnjih žanrovskih serija. Koje ostale serije će se tamo naći provjeriti sutra na prvi dan Nove godine. Našu recenziju serije ćete također imati priliku pročitati ovih dana. No unatoč popularnosti na drugu sezonu serije ćemo se morati strpiti do 2021. godine.

The Witcher

The Witcher

Check Also

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics