The Witcher je dobio prikvel seriju – The Witcher: Blood Origin

Svijet Witchera se širi! Netflix je netom objavio kako je naručio limitiranu seriju od šest epizoda – The Witcher: Blood Origin. Riječ je o prikvelu serije The Witcher, koja je sa svojom prvom sezonom postigla zavidan uspjeh, te je u jako kratkom roku skupila pozamašnu količinu vjernih fanova.

Ova nova serija se opisuje kao dio The Witcher svemira. Radnja je postavljena 1200 godina prije događaja glavne serije i odvija se u vilenjačkom svijetu. Ispričat će “priču izgubljenu u vremenu” s obzirom da prati podrijetlo prvog Vješca i događaje koji vode do središnjeg “spajanja sfera” kada su se svjetovi čudovišta, ljudi i vilenjaka spojili u jedan.

Izvršni producent i showrunner serije će biti Declan de Barra (Iron Fist, The Originals). Lauren Schmidt Hissrich će također biti izvršna producentica, zajedno s Jasonom Brownom i Seanom Danielom za Hivemind, te Tomekom Baginskim i Jarekom Sawkom za Platige Films. Andrzej Sapkowski će imati funkciju kreativnog savjetnika. “Uzbudljivo je što se svijet Vješca – kao što je planirano od samog početka – proširuje. Nadam se da će to donijeti više obožavatelja u svijet mojih knjiga.” – izjavio je Sapkowski.

“Kao dugogodišnji obožavatelj fantasyja, neizmjerno sam uzbuđen da ispričam priču The Witcher: Blood Origin”, izjavio je de Barra. “Jedno pitanje mi je ‘gorjelo’ u glavi otkad sam pročitao knjige o Vješcu – Kakav je zapravo bio vilenjački svijet prije kataklizmičkog dolaska ljudi? Uvijek sam bio fasciniran usponom i padom civilizacija, kako su znanost, otkriće i kultura cvjetali prije tog pada. Kako su se za tako kratko vrijeme zauvijek izgubile ogromne količine znanja, često skupljene koloniziranjem i ponovnim pisanjem povijesti. Ostavljajući samo fragmente prave, istinske priče. The Witcher: Blood Origin će ispričat priču o vilenjačkoj civilizaciji prije njezina pada i što je još važnije otkriti zaboravljenu povijest prvog Vješca.”

Serija za sada nema postavljen datum premijere, ali znamo da će se snimati u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics