Henry Cavill će tumačiti Geralta u Netflixovoj seriji The Witcher

Netflixova ekranizacija popularnog fantasy serijala knjiga i videoigara The Witcher pošteno napreduje pod palicom showrunnerice i izvršne producentice Lauren Schmidt Hissrich (Marvel’s Daredevil). Nema dugo da je Hissirich na svom Twitter profilu potvrdila da su njezini scenaristi zaposleni pisanjem finala prve sezone. No da su već dospjeli do pisanja finala nije glavna vijest ovog članka, nego prvi kasting i to za titularnu ulogu. Ni manje ni više nego Henry Cavill preuzima glavnu ulogu Geralta. To će biti Cavillova prva TV uloga nakon serije The Tudors koja je završila 2010. godine.

Zašto smo gore napisali ni manje ni više nego Henry Cavill. Zato jer je među fanovima Witcher književno-igračkog univerzuma nastala omanja bura kad je početkom kolovoza Cavill u jednom intervjuu, na usputno pitanje novinara igra li video igre odvratio pozitivno i pohvalio Witcher 3 kao jednu od boljih igara. Na upit da li bi rado glumio glavnog lika, Geralta od Rivije u nadolazećoj Netflixovoj adaptaciji, Cavill je odvratio s ležernim “Da, naravno.” Ta se izjava brzo proširila portalima i društvenim mrežama, što je bilo sasvim razumljivo pošto su ljetni mjeseci poznati kao sezona kiselih krastavaca te svaka vijest koja će privući čitatelje dobro dođe, makar riječ “vijest” u ovom slučaju bila hiperbola. Reakcije su, najblaže rečeno, bile podijeljene: neki su fanovi Witcher serijala pozdravili Cavillove ambicije, drugi unaprijed proglasili propast čitave medijske franšize. Nije dugo trebalo da se pojave i prve fotomontaže koje su pokrenule novi val pozitivnih i negativnih reakcija.

Sve je to, naravno, već sljedećeg dana zamrlo a da ste krajem kolovoza ikog pitali što se priča o Netflixovom Witcheru, pitanje je koliko bi se ljudi uopće sjetilo Cavillove izjave. No život je pun iznenađenja, što najbolje pokazuje vijest koja je danas odjeknula poput bombe: Netflixov Witcher ima glavnog glumca – Henryja Cavilla! Prema twitter komentaru Lauren S. Hissrich, Cavill je bio prvi glumac kojeg su razmatrali za Geralta i apsolutno je oduševio strašću koju je iskazao. “On je zapravo bio moj prvi sastanak. Još nisam imala ni pisce za scenarij – samo zeleno svijetlo i puno strasti. To je bilo prije četiri mjeseca, i nikada nisam zaboravila strast koju je pokazao. On je Geralt. Uvijek je bio. S uzbuđenjem želim dobrodošlicu Henryju Cavillu u #Witcher obitelj.”

Iako su “burne” reakcije neizbježne, samo će vrijeme na kraju potvrditi da li je Cavill zaista Geralt. Iako njegova dosad najveća žanrovska uloga nije nužno ostavila gledatelje zadivljenima, valja imati na umu da reakcije na odabira Cavilla za ulogu Geralta nisu daleko od reakcija na odabir Bena Afflecka za ulogu Batmana – odabir koji se na kraju, unatoč *mnogim* manama Batman v Superman pokazao dobrim potezom, a Affleckova izvedba bila hvaljena i od strane mnogih koji su se prije premijere otvoreno sprdali s odabirom glumca.

Prva sezona bavit će se radnjom iz prve dvije knjige, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”. Očekuje se kako će se serija na Netflixu pojaviti negdje tijekom 2020. godine. Naručeno je osam epizoda, koje će se snimati u istočnoj Europi, primarno u Poljskoj. Hissrich je obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, likovima i pričom, te da neće zastajkivati u pola sezone. Uz Geralta ćemo imati prilike vidjeti Yennefer, Triss Merigold, Ciri, Dandeliona odnosno Jaskiera, Cahira, Regisa, Vilgefortza, Emhyra var Emreisa, Milvu, Lea Bonharta, Angoulême i Borcha Three Jackdawsa.

Popularna saga The Witcher za sada broji osam romana i zbirka priča prevedenih na dvadesetak jezika. U knjigama witcheri su lovci koji razvijaju nadnaravne sposobnosti za borbu sa smrtonosnim čudovištima, a glavni lik oko kojeg se odvija radnja je Geralt.

Andrzej Sapkowski, autor književnog fantasy serijala The Witcher, ima funkciju kreativnog savjetnika na seriji. Ostali izvršni producenti su Sean Daniel (The Mummy franšiza, The Expanse), Jason Brown (The Expanse), Tomek Baginski (The Cathedral, Ambition) i Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life). Alik Sakharov (Game of Thrones) režira četiri epizode, dok Alex Garcia Lopez i Charlotte Brändström također režiraju svaki po dvije epizode serije.

Ovo nije prva ekranizacija, knjige su već poslužile kao inspiracija za poljski film “The Hexer” iz 2001. godine, dok je 2002. godine izašla i istoimena poljska serija od ukupno 13 epizoda.

The Witcher

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics