The Wheel of Time serija započinje produkciju u jesen 2019.

Još u travnju 2017. smo pisali smo o tome da će Sony Pictures Television producirati tv adaptaciju The Wheel of Time, iznimno popularnog književnog serijala autora Roberta Jordana (James O. Rigney Jr.). Ta vijest je stigla otprilike godinu nakon što je Harriet McDougal, žena pokojnog autora najavila prodaju prava velikom studiju. U listopadu 2018. godine službeno je potvrđeno da će Amazon Studios zajedno s kućom Sony Pictures Television prodicirati seriju. Tom prilikom otkriven je i sinopsis prve sezone:

Smještena u svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo žene, priča prati Moiraine, članicu “sjenovite” i utjecajne ženske organizacije Aes Sedai. Ona kreće na opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena, jer vjeruje da bi upravo jedno od njih moglo biti reinkarnacija iznimno jake individue za koju proročanstvo kaže da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Sada znamo da serija kreće u produkciju u rujnu 2019. godine te da će se barem djelomično simati u Pragu. Amazon Prime Video će seriju dovesti u preko 200 zemalja, a to očito neće biti ranije od 2020. godine s obzirom na netom otkriveni datum početka produkcije. Rafe Judkins (Agents of SHIELD, Hemlock Grove, Chuck) je showrunner, scenarist i glavni izvršni producent serije The Wheel of Time. Ostale izvršne producente čine: Rick Selvage i Larry Mondragon za Red Eagle Entertainment, Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Beirut, Jumanji: Welcome to the Jungle) i Darren Lemke (Shrek Forever After). Harriet McDougal je također involvirana u projekt kao producentica i savjetnica. Scenarističkoj ekipi su se ove godine pridružili Paul i Michael Clarkson (His Dark Materials).

The Wheel of Time je fantasy serijal od ukupno 14 knjiga koji započinje s naslovom The Eye of the World iz 1990. godine, a zvršava s A Memory of Light kojeg je nakon smrti autora 2007. godine završio Brandon Sanderson. Priča prati mladog čovjeka i njegovu grupu prijatelja prisiljenih napustiti svoje selo i krenuti u svijet koji nisu mogli ni sanjati.

“Za tako mnogo ljudi, uključujući i mene, ovaj serijal knjiga je poslužio kao svijet u koji bježite da se potpuno izgubite, da ga proždrete i potpuno nastanite. Ne mogu biti više počašćen činjenicom da sam upravo ja taj koji će ga oživjeti na malim ekranima, i pružiti starim fanovima da se iznova izgube u tom svijetu, kako i novima da ga otkriju po prvi puta.” – izjavio je Rafe Judkins.

Check Also

Prvi trailer za Netflixovu seriju Terminator Zero!

Netflix je konačno objavio prvi teaser trailer za anime seriju Terminator Zero. Serija je najavljena …

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics