The Wheel of Time: prve ekskluzivne fotografije iz Amazonove serije!

Nakon što je Amazon Prime u srpnju objavio poster za prvu sezonu serije The Wheel of Time sada nam stiže i prvi pogled u vidu nekoliko ekskluzivnih fotografija. Serija je adaptacija istoimenog epskog književnog serijala Roberta Jordana.

Showrunner, scenarist i glavni izvršni producent je Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Chuck). Ostale izvršne producente čine: Larry Mondragon i Rick Selvage za Red Eagle Entertainment (Winter Dragon), Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Jumanji: Welcome to the Jungle, Winter Dragon), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe i Uta Briesewitz (Westworld) koja je ujedno i režirala prve dvije epizode prve sezone. Ostali redatelji prve sezone su Wayne Yip, Salli Richardson Whitfield i Ciaran Donnelly.

Smještena u epski svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo određene žene, priča prati Moiraine, članicu iznimno moćne “sjenovite” ženske organizacije Aes Sedai, dok stiže u gradić Two Rivers. Od tamo ona kreće na opasno putovanje svijetom, s pet mladića i djevojaka, od kojih se za jednog vjeruje da je reinkarnacija iznimno jake individue – Dragon Reborn, koja će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Kao članica organizacije Aes Sedai, Moiraine je majstorica u usmjeravanju magične sile – One Power. Godinama ranije i muškarci i žene su mogli pristupiti magiji, ali zlo poznato kao Dark One je dovelo do promjene kod muškaraca. Sada svakog čovjeka sposobnog za misticizam lovi Aes Sedai i oduzimaju mu sposobnosti (u procesu koji se može pokazati kobnim). Tu sudbinu ilustrira Logain, čovjek sposoban usmjeriti One Power i koji se pokušava potvrditi kao reinkarnacija Dragona, davno izgubljenog mesije. (Fotka 3)

“Baš kao što muškarci često pokušavaju isključiti žensku moć u našem svijetu, Aes Sedai pokušavaju spriječiti ovog čovjeka da postane previše moćan. Ako bi hipotetski, jedan od naših muških likova uspio upotrijebiti One Power, one bi razumjele što je sve na kocki, iz onoga što vide u Logainu.” – izjavio je Judkins.

“Doslovno smo Shadar Logoth izgradili od nule samo za 15 minuta prikazivanja, jer on je toliko važan za seriju. Tu postaje vrlo jasno da to nisu samo sile dobra i zla. Postoji mnogo različitih kutova.” (Fotka 4)

Glavne uloge tumače Rosamund Pike (Gone Girl, Jack Reacher, Die Another Day) kao Moiraine Damodred, Josha Stradowski (Instinct) kao Rand al’Thor, Marcus Rutherford (Obey) kao Perrin Aybara, Barney Harris (Long Halftime Walk) kao Matrim Cauthon, Zoë Robins (The Shannara Chronicles) kao Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) kao Egwene al’Vere, Michael McElhatton (Game of Thrones, Chernobyl) kao Tam Al’Thor i Daniel Henney (Criminal Minds) kao Lan Mandragoran.

Prva sezona serije The Wheel of Time će svoju premijeru doživjeti u studenom, a sastoji se od ukupno šest epizoda (Leavetaking, Shadow’s Waiting, A Place of Safety, The Dragon Reborn, Blood Calls Blood i The Flame of Tar Valon). Serija je već obnovljena za drugu sezonu.

Kod nas je Hangar 7 osigurao prava za prve tri knjige serijala The Wheel of Time Roberta Jordana. Prva knjiga je u prijevodu i izlazi ovu jesen.

The Wheel of Time

The Wheel of Time
Egwene al’Vere (Madeleine Madden) i Rand al’Thor (Josha Stradowski)
Logain (Álvaro Morte) i članica reda Aes Sedai.
The Wheel of Time
Lan (Daniel Henney) i Moiraine (Rosamund Pike).

Check Also

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

HBO razvija seriju Scanners smještenu u svijet Cronebergovog kultnog filma!

HBO razvija seriju Scanners, prema istoimenom kultnom filmu iz 1981. godine redatelja Davida Cronenberga. Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics