The Wheel of Time je prema Amazonu njihova najgledanija ovogodišnja premijera

Po svemu sudeći The Wheel of Time se za Amazon Prime pokazao kao veliki hit. Amazonova šefica Jennifer Salke još je prije nekog vremena potvrdila da je serija imala najgledaniju premijeru ove godine, i da spada u top pet najboljih otvaranja streaming platforme Amazon Prime. Kako Amazon Prime spada u one platforme koje ne dijele svoje brojke gledanosti, zanimljivo je i to da je Salke istaknula kako su imali na desetke i desetke milijuna streamova za The Wheel Of Time u prva tri dana izlaska, s najvećim udjelom u sljedećim zemljama: SAD-u, Indiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj i Njemačkoj. Iako Salke nije išla u daljnje detalje oko gledanosti, također je izjavila kako je serija definitivno trendu da premaši njihova očekivanja koja su i inicijalno već bila velika.

Parrot Analytics je ranije ovog mjeseca objavio podatke koji pokazuju da Wheel Of Time nadmašuje druge novije fantasy serije, uključujući Netflixov hit The Witcher, u globalnoj potražnji prije objavljivanja, predviđajući da bi The Wheel of Time mogao imati najveće otvaranje za Prime Video od premijere druge sezone serije The Boys iz listopada 2020. i indijske originalne serije Mirzapur iz studenog 2020. Nakon lansiranja, The Wheel of Time je čak skočio i ispred Disneyjeve serije Hawkeye u smislu potražnje kod publike.

Amazon Prime Video je zaostajao u potražnji za digitalnim originalima u 2021. u usporedbi sa svojim konkurentima, a Disney plus je čak po prvi put nadmašio Prime Video kao drugi najveći streamer u američkoj digitalnoj potražnji u trećem kvartalu 2021. Stoga The Wheel of Time daje Amazonu prijeko potreban zamah prema idućoj godini, a trebao bi osigurati i puno povjerenje u njegovu još ambiciozniju fantasy TV seriju – prikvel The Lord of the Rings, koji će debitirati sljedećeg rujna.

The Wheel of Time trenutno na stranici Rotten Tomatoes drži solidnih 85% kod kritičara i 80% kod publike. Iako dio fanova književnog serijala Roberta Jordana po kojem je tv serija i nastala smatraju kako previše (nepotrebno) odstupa od izvornog materijala.

Serija je još u svibnju dobila obnovu za drugu sezonu. Produkcija na drugoj sezoni je započela u Pragu u srpnju, i već je otprilike na polovici snimljenog materijala.

Svraćamo pozornost da je danas zadnja prilika za kupovinu prve knjige serijala u prijevodu, po akcijskoj cijeni u pretprodaji.

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics