The Wheel of Time: glumačka ekipa se polako zaokružuje

Još u travnju 2017. smo pisali o tome da će Sony Pictures Television producirati tv adaptaciju The Wheel of Time, iznimno popularnog književnog serijala autora Roberta Jordana (James O. Rigney Jr.). Ta vijest je stigla otprilike godinu nakon što je Harriet McDougal, žena pokojnog autora najavila prodaju prava velikom studiju. U listopadu 2018. službeno je potvrđeno da će Amazon Studios zajedno s kućom Sony Pictures Television prodicirati seriju.

U međuvremenu smo saznali da će glavnu ulogu tumačiti Rosamund Pike (Gone Girl, Jack Reacher, Die Another Day) kao Moiraine Damodred. Rosamund Pike je ujedno i producentica, a Harriet McDougal i Brandon Sanderson su također involvirani u projekt kao producenti savjetnici. Rafe Judkins (Agents of SHIELD, Hemlock Grove, Chuck) je showrunner, scenarist i glavni izvršni producent. Ostale izvršne producente čine: Larry Mondragon i Rick Selvage za Red Eagle Entertainment (Winter Dragon), Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Jumanji: Welcome to the Jungle, Winter Dragon), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe i Uta Briesewitz (Westworld) koja će ujedno i režirati prve dvije epizode serije.

Sada je otkriveno pet novih glumaca koji su postali dio glavne glumačke postave serije. Josha Stradowski (Instinct) kao Rand al’Thor, britanski glumac Marcus Rutherford (Obey) kao Perrin Aybara, Barney Harris (Long Halftime Walk) kao Matrim Cauthon, Zoë Robins (The Shannara Chronicles) kao Nynaeve al’Meara i Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) kao Egwene al’Vere.

Smještena u svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo žene, priča prati Moiraine, članicu “sjenovite” i utjecajne ženske organizacije Aes Sedai. Ona kreće na opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena, jer vjeruje da bi upravo jedno od njih moglo biti reinkarnacija iznimno jake individue za koju proročanstvo kaže da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Serija u produkciju kreće u Pragu, u rujnu ove godine. Amazon Prime Video će seriju dovesti u preko 200 zemalja, a to očito neće biti ranije od 2020. godine s obzirom na očekivani datum početka produkcije.

The Wheel of Time je fantasy serijal od ukupno 14 knjiga koji započinje s naslovom The Eye of the World iz 1990. godine, a zvršava s A Memory of Light kojeg je nakon smrti autora 2007. završio Brandon Sanderson. Vezano uz knjige saznali smo i da domaći izdavač Hangar 7 priprema prijevod prve tri knjige serijala The Wheel of Time!

The Wheel of Time

Check Also

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Doom Patrol: trailer za 4. sezonu izaziva doslovnim krajem svijeta!

U slučaju da ne pratite DC-jevu seriju Doom Patrol to bi svakako trebalo promjeniti. Dolaze …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics