The Wheel of Time: Amazonov teaser otkriva Rosamund Pike kao Moiraine!

S obzirom da je čekanje na seriju bilo jako dugo, sada već sigurno i ptičice na grani znaju da stiže tv adaptacija epskog književnog serijala The Wheel of Time, autora Roberta Jordana (James O. Rigney Jr.). Još 2018. je službeno potvrđeno da će Amazon Studios zajedno s kućom Sony Pictures Television prodicirati seriju. Zatim smo saznali da će glavnu ulogu tumačiti Rosamund Pike (Gone Girl, Jack Reacher, Die Another Day) kao Moiraine Damodred, a u međuvremenu je otkriveno još imena glavne glumačke postave: Josha Stradowski (Instinct) kao Rand al’Thor, Marcus Rutherford (Obey) kao Perrin Aybara, Barney Harris (Long Halftime Walk) kao Matrim Cauthon, Zoë Robins (The Shannara Chronicles) kao Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) kao Egwene al’Vere, Michael McElhatton‘s (Game of Thrones, Chernobyl) kao Tam Al’Thor i Daniel Henney (Criminal Minds) kao Lan Mandragoran.

U svom tom iščekivanju bojimo se da hype polaganao jenjava, a do sada smo dobili jedva nešto kao uvid u ono što dolazi, ili ako hoćete u ono što je već trebalo doći. Prva sezona serije je trebala stići još 2020. godine, dok je druga svojedobno bila u planu za ovu godinu.

Relativno nedavni dodaci glumačkoj postavi su: Lolita Chakrabarti kao Marin Al’Vere, Michael Tuahine kao Bran Al’Vere, David Sterne kao Cenn Buie, Christopher Sciueref kao Abell Cauthon, Juliet Howland kao Natti Cauthon, Mandi Symonds kao Daise Conger, Abdul Salis kao Eamon, Stuart Graham kao Geofram, Pasha Bocarie kao Master Grinwell, Jennifer Preston kao Mistress Grinwell, Izuka Hoyle kao Dana, Darren Clarke kao Basel Gill, Maria Doyle Kennedy kao Illa, Narinder Samra kao Raen, Daryl McCormack kao Aram, Sophie Okonedo kao Siuan Sanche, Kae Alexander kao Min, Clare Perkins kao Kerene, Peter Franzen kao Stepin i Kate Fleetwood kao Liandrin.

Dobra vijest je što smo sada ipak konačno dobili prvi službeni pogled na Rosamund Pike kao Moiraine Damodred, ali ako trepnete mogli bi to propustiti. Nadamo se da ovaj mini isječak znači da uskoro stiže i neki konkretniji teaser ili čak trailer. Za sada Amazon još nije postavio točan datum kada serija stiže, ali očekuje se da će to biti uskoro ove godine.

Showrunner, scenarist i glavni izvršni producent je Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Chuck). Ostale izvršne producente čine: Larry Mondragon i Rick Selvage za Red Eagle Entertainment (Winter Dragon), Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Jumanji: Welcome to the Jungle, Winter Dragon), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe i Uta Briesewitz (Westworld) koja je ujedno i režirala prve dvije epizode prve sezone. Ostali redatelji prve sezone su Wayne Yip, Salli Richardson Whitfield i Ciaran Donnelly.

U međuvremenu su otkriveni i naslovi od šest epizoda prve sezone:
“Leavetaking”
“Shadow’s Waiting”
“A Place of Safety”
“The Dragon Reborn”
“Blood Calls Blood”
“The Flame of Tar Valon”

Smještena u svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo žene, priča prati Moiraine, članicu “sjenovite” i utjecajne ženske organizacije Aes Sedai. Ona kreće na opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena, jer vjeruje da bi upravo jedno od njih moglo biti reinkarnacija iznimno jake individue za koju proročanstvo kaže da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Domaće fanove će sigurno razveseliti da je Hangar 7 osigurao prava i da radi na prijevodu prve tri knjige serijala The Wheel of Time, od kojeg prva izlazi sigurno ove godine.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

The Last of Us: uzbudljivi, puni trailer za HBO-ovu postapokaliptičnu seriju!

Tijekom panela na Brazilian Comic-Con Experienceu objavljen je puni trailer za HBO-ovu nadolazeću adaptaciju jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics