The Watch: BBC America polako zaokružuje kasting glavnih likova Gradske straže!

U studenom prošle godine BBC je dao zeleno svijetlo za The Watch, prvu sezonu serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda. Riječ je o seriji baziranoj na likovima Gradske straže korumpiranog, prljavog, smrdljivog, ali i humorističnog te šarolikog grada Ankh-Morporka, koji su junaci pojedinih djela opsežnog književnog serijala Discworld iliti Disksvijeta legendarnog Terryja Pratchetta. U međuvremenu je serija sa šest epizoda skočila na osam, koje s produkcijom započinju krajem ovog mjeseca u Južnoafričkoj Republici. Sada je poznato i tko će tumačiti glavnu ulogu u seriji – Richard Dormer (najpoznatiji po ulozi Berica Dondarriona u HBO-ovoj seriji Igra prijestolja). On će se pridružiti ostatku glumačke postave koju za sada čine: Sam Adewunmi (Doctor Who), Marama Corlette (The City and The City), Adam Hugill (Pennysworth), Jo Eaton-Kent (The Romanoffs) i Lara Rossi (Robin Hood). Još u kolovozu je otkriveno da će Adam Hugill (Pennyworth) igrati Carrota Ironfounderssona.

The Watch producira BBC America, zajedno s produkcijskom kućom Narrativijom koju je Pratchett osnovao 2012. zbog adaptacija svojih djela. Scenaristi serije su Simon Allen (The Three Muskeeters, Das Boot), Joy Wilkinson (Doctor Who), Catherine Tregenna (Torchwood), Amrou Al-Khadi (Little America) i Ed Hime (Skins). Hilary Salmon (Silk, Rillington Place) i Ben Donald su izvršni producenti za BBC, dok je Rob Wilkins izvršni producent za Narrativiju. Craig Viveiros (And Then There Were None, The War of the Worlds) je zadužen za režiju.

Serija nije direktna adaptacija određenog djela, nego se bavi likovima Gradske straže Ankh-Morporka koji se pojavljuju u osam romana i jednoj priči Disksvijet serijala – Guards! Guards!, Theatre of Cruelty, Men at Arms, Feet of Clay, Jingo, The Fifth Elephant, Night Watch, Thud! i Snuff.

Dormer će tumačiti Sama Vimesa, zapovjednika City Watcha iliti Gradske straže koju je on učinio time što jest. Adewunmi će tumačiti Carcera Duna, zlikovca koji nastoji preuzeti kontrolu nad gradom i osvetiti se nepravednoj stvarnosti; Corlette će tumačiti tajanstvenu Anguu, koja ima zadatak istrenirati Carrota; Eaton Kent će tumačiti genijalnog forenzičkog stručnjaka Cheeryja; Rossi će tumačiti damu Sybil Ramkin, zadnjeg potomka Ankh-Morporkovog plemstva koja nastoji popraviti što ne valja s gradom kroz njezin kaotičan osvetnički pohod; dok će Hugill igrati novaka Carrota, naivnog dobričinu kojeg su odgojili patuljci.

Pratchettov otkačeni Disksvijet serijal ima preko četrdeset knjiga, i iako je na prvu to pomalo zastrašujući broj pogotovo ako ste kratki s vremenom, prilično smo sigurni da kada pročitate jednu da nećete moći stati. Ukoliko vam se ne čita na engleskom onda pričekajte još malo jer smo saznali da je Hangar 7 osigurao prava za prva dva romana s junacima Gradske straže.

Serija The Watch se očekuje negdje 2020. godine.

The Watch

Check Also

Prvi pogled na 2. sezonu Appleovih serija Severance i Silo!

Danas smo dobili prvi pogled na nove sezone jednih od najboljih Appleovih žanrovskih serija – …

Terminator Zero nas u kolovozu vodi na putovanje kroz vrijeme!

29. kolovoza 1997. sve će se promjeniti! A Netflixova anime serija Terminator Zero će upravo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics