The Stand: puni trailer za seriju otkriva borbu dobra i zla!

Nakon prvog teasera koji je stigao na samom kraju kolovoza, sada je konačno stigao i punokrvni trailer i poster za tv adaptaciju legendarnog Kingovog postapokaliptičnog romana The Stand. Trailer je svjetlo dana ugledao na ovogodišnjem New York Comic Conu, koji je publiku upoznao s masivnom pogebelji za čovječanstvo, te borbom između dobra i zla, s dvije zaraćene strane koje predvode: dobronamjerna 108-godišnja Majka Abagail (Whoopi Goldberg) i demonska figura neizrecive moći Randall Flagg (Alexander Skarsgård) aka “the Dark Man”. Riječ je o limitiranoj seriji od 9 epizoda koje će se emitirati na tjednoj bazi.

“Pred nama su gorki dani – smrti i terora. Mračni čovjek jača svakim danom i uskoro će uništiti sve koji mu se suprotstave”, – Majka Abagail.

Josh Boone (The Fault in Our Stars) i Ben Cavell (Justified, Homeland) zajedno vode projekt i potpisuju scenarij. Boone je ujedno i jedan od režisera (prve i posljednje epizode), a Cavell je i showrunner. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King su sudjelovali u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije. Dapače Stephen King je čak i napisao finale koje će ići van granica njegovog popularnog romana iz 1978. godine.

Serija će izmješati kronologiju Kingovog romana, odnosno radnja se neće odvijati na isti linearni način kao kod ABC-jeve adaptacije iz 1994. godine. Već na početku se otkriva svijet devastiran virusom. Prva epizoda započinje s preživjelima u maskama i zaštitnoj opremi kako čiste susjedstvo od mrtvih u Boulderu, Coloradu. Ti ljudi, žene i muškarci su među posljednjima ostacima čovječanstva, te nastoje ponovno pokrenuti društvo. Svaki od njih je imun na Captain Trips virus, koji je ubio sve ostale. Oni nose maske i zaštitnu opremu jer je čišćenje propadajućih ljudskih tijela vrlo neuredan posao. Kako ćemo upoznavati glavne likove u razrušenom svijetu, vidjet ćemo flashbackove s njihovim starim životima u trenutku kada je pandemija pogodila.

Glavne uloge tumače James Marsden (Westworld) kao Stu Redman, Amber Heard (Aquaman) kao Nadine Cross, Alexander Skarsgård (Big Little Lies) kao Randall Flagg, Greg Kinnear (As Good as It Gets) kao Glen Bateman, Whoopi Goldberg (Nobody’s Fool) kao Majka Abigail, Odessa Young (Assassination Nation) kao Frannie Goldsmith, Nat Wolff (Paper Towns) kao Lloyd Henreid, Henry Zaga (The New Mutants) kao Nick Andros, Jovan Adepo (Overlord) kao Larry Underwood, Owen Teague (IT) kao Harold Lauder, Brad William Henke (Orange Is the New Black) kao Tom Cullen, Daniel Sunjata (Rescue Me) kao novi lik – Cobb, Katherine McNamara (Arrow) kao Julie Lawry, Eion Bailey (Band of Brothers) kao Teddy Weizak, Hamish Linklater (Legion) kao dr. Ellis i Heather Graham (The Hangover) kao Rita Blakemoor.

The Stand na CBS All Access stiže 17. prosinca.

The Stand

Check Also

House of the Dragon: prvi trailer za 2. sezonu HBO-ove serije

Tijekom panela na brazilskom CCXP-u, HBO je konačno predstavio prvi teaser trailer za drugu sezonu …

Furiosa: prvi trailer za prikvel hita Mad Max: Fury Road

O kakav dan! Warner Bros. je u sklopu eventa CCXP u Brazilu objavio prvi teaser …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics