Kingov The Stand pretvara se u seriju za CBS All Access

Nova adaptacija Kingovog epskog postapokaliptičnog romana The Stand kuha se već godinama. Josh Boone (The Fault in Our Stars, The New Mutants) je vezan uz projekt još od 2014. godine, i inicijalno je scenarij razvijao za film, zatim su igri bila čak četiri filma, a potom je 2015. isplanirana mini serija koju bi u završnici popratio film. No stvari se i dalje mjenjaju, koliko god to zvuči nevjerojatno. Nove vijesti o potencijalnoj ekranizaciji Kingove uspješnice The Stand upućuju da se odustalo se od filma/filmova, kao i od serije s filmom, te se projekt sada razvija kao destosatna limitirana serija i to za CBS All Access. Navodno je i dalje uz projekt vezan Josh Boone, s čijem je scenarijem još za potrebe filma Stephen King bio iznimno zadovoljan. Također će i sam King sudjelovati u adaptiranju romana za potrebe CBS-ove serije.

The Stand je priča o slomu društva i civilizacije nakon izbijanja smrtonosne supergripe koja je ubila više od 99% čovječanstva u razdoblju od svega nekoliko tjedana. Ostaje šačica imunih koji nastoje preživjeti u novom svijetu. Roman se fokusira na dvije skupine preživjelih, grupu koju vodi dobronamjerna Majka Abagail i skupinu koju vodi Randal Flagg, demonska figura koja želi širiti kaos.

Zanimljivo je da smo već doživjeli jednu adaptaciju romana The Stand još 1994. godine. Bila je to solidno prihvaćena ABC-jeva mini-serija koja je ostarjela poprilično dobro. Možda još zanimljivija stvar je da čitava priča o novoj adaptaciji nije započela s Booneom 2014. nego 2011. godine kada su uz projekt bili vezani redatelj David Yates i scenarist Steve Kloves s planom za tri filma. Već s krajem iste godine Ben Affleck je upao na mjesto redatelja, i 2012. izjavio kako se materijal pokazao prilično teškim za adaptaciju. Novosti nije bilo sve do 2014. kada redateljsku stolicu preuzima gore spomenuti Josh Boone.

Roman The Stand izdan je još 1978. godine, a 1990. doživio je i prošireno izdanje. Hrvatski prijevod još nije izdan, no to bi se vjerojatno moglo promjeniti ako nova adaptacija konačno zaživi.

Check Also

The Future: HBO Max razvija novu SF seriju koju producira Matt Reeves!

HBO Max je odlučio staviti u razvijanje SF seriju The Future. Serija je bazirana na …

Trailer za 2. sezonu SF serije For All Mankind

Apple TV+ je objavio novi trailer i poster za drugu sezonu serije For All Mankind. …

Web Statistics